Akaalaiset A-juniorit voittivat jalkapallon SM-hopeaa

Leevi Lundell (vas.), Ville Karirinne, Joona Kari, Aleksi Pirttijoki ja Dani Molin tähtäävät Hakan riveissä SM-sarjaan myös ensi kaudella. Pirttijoki ja Kari käyvät kuvassa näkyvää Akaan lukiota ja Karirinne Hämeenlinnan Lyseon lukiota. Lundell ja Molin opiskelevat Valkeakosken ammatti- ja aikuisopistossa.

Leevi Lundell (vas.), Ville Karirinne, Joona Kari, Aleksi Pirttijoki ja Dani Molin tähtäävät Hakan riveissä SM-sarjaan myös ensi kaudella. Pirttijoki ja Kari käyvät kuvassa näkyvää Akaan lukiota ja Karirinne Hämeenlinnan Lyseon lukiota. Lundell ja Molin opiskelevat Valkeakosken ammatti- ja aikuisopistossa.

Kuusi akaalaista A-junioria voitti päättyneellä kaudella jalkapallon SM-hopeaa Valkeakosken Hakan ja Hämeenlinnan Jalkapalloseuran yhteisen joukkueen riveissä. Mitalin arvoista työtä tekivät Erkka Helminen, 20, Dani Molin, 19, Joona Kari, 18, Leevi Lundell, 17, Aleksi Pirttijoki, 17, ja Ville Karirinne, 16.

Muut nuorukaisista ovat pelanneet Hakassa jo pidempään, mutta Lundell siirtyi joukkueeseen täksi kaudeksi Ilveksestä ja Kari TPV:stä, koska kummankaan edellinen seura ei päässyt SM-sarjaan. Nuorempina junnuina kaikki ovat pelanneet akaalaisseuroissa ja Molin myös Lempäälän LeKissä.

Kaikkien mielestä Haka/HJS oli tällä kaudella hyvä ja motivoitunut joukkue.

– Jatkokarsinnasta päästiin nippa nappa SM-sarjaan, mutta varsinaisessa SM-sarjassa on melkein menty voitosta voittoon, Joona Kari niputtaa kauden.

Ensi vuoden tilanne vielä avoin

Aleksi Pirttijoki oli vuoden vaihto-oppilaana Amerikassa ja tuli vasta kesällä mukaan treeneihin. Tämä vaikutti peliaikaan, mutta kentälle mies kuitenkin pääsi, mikä oli hänestä positiivinen juttu.

Joona Kari oli yleensä avauksessa ja pelasi usein koko pelin, kun taas Leevi Lundell oli loppukauden sivussa pitkän flunssan takia. Dani Molin pelasi alkukaudesta vähän vähemmän mutta syyskierroksella melkein joka pelissä.

B-juniori-ikäinen Ville Karirinne otti vakuuttavasti paikkansa maalitolppien välissä.

– SM-karsinnassa olin kakkosveskari, mutta kevätkierroksen loppupuolella Immosen Joonas sai sopimuksen edustukseen ja pelaa siellä. Sain tilaisuuden, ja olen ollut ykkösmaalivahti kevään lopusta asti.

Tuoreista mitalisteista muut paitsi Erkka Helminen tähtäävät myös ensi kaudella A-junioreiden SM-sarjaan Hakan riveissä. HJS-yhteistyön jatko on vielä auki, samoin joukkueen muukin tilanne. Valmentaja Asko Jussila siirtyi syyskuun alussa FC Hakan edustusjoukkueen kippariksi, mutta auki on tältä osin myös edustuksen jatko.

Tulevaisuudessa Lundellin tähtäin on ammattilaiskentillä esimerkiksi Englannissa. Kari tavoittelee ensin paikkaa Hakan edustuksessa, samoin Molin. Karirinne haluaa löytää pelaajana oman huippunsa, ja Pirttijoki tarkkailee, mitä eteen tulee ja mitkä asiat kiinnostavat eniten.

– Totta kai pelaaminen kiinnostaisi ammattina, mutta se on tällä hetkellä vähän kaukaista.

 

Erkka Helminen luuli jatkavansa edustusjoukkueessa

Erkka Helminen otti viime kaudella paikkansa Ykkösessä pelaavassa FC Hakan edustusjoukkueessa. Samalla avautuivat portit alle 19-vuotiaiden maajoukkueeseen. Tällä kaudella Helminen oletti jatkavansa edustuksessa, mutta peliaikaa ei ole herunut. Siksi omasta kaudesta jäi vaisu maku, vaikka A-junioreissa peliaikaa tulikin, ja ensimmäinen SM-mitali lämmittää mieltä.

Erkka Helminen esiintyi viime kaudella edukseen FC Hakan edustusjoukkueessa, mutta tällä kaudella peliaikaa ei herunut. A-junioieista irtosi onneksi sekä peliaikaa että SM-hopea.

Erkka Helminen esiintyi viime kaudella edukseen FC Hakan edustusjoukkueessa, mutta tällä kaudella peliaikaa ei herunut. A-junioieista irtosi onneksi sekä peliaikaa että SM-hopea.

– Tarkoitus oli, että pelaisin edustuksessa. Edellisellä kaudella sain hyvin peliaikaa ja oletettavissa oli, että saisin nytkin. En osaa sanoa, miksi peliaikaa ei tullut. Se oli totta kai pettymys.

Aivan täysipainoinen Helmisen jalkapallokausi ei ollut, sillä mies kävi talvella armeijan ja pääsi sieltä kesäkuussa.

– Se tietysti haittasi, ettei aina päässyt treeneihin. Se saattoi olla yksi syy.

Helmisen ja FC Hakan sopimus jatkuu vielä ensi kauden, ja Hakassa akaalainen haluaa myös jatkaa. Akaalaisuus vaihtuu kuitenkin pian tamperelaisuuteen, treenimatka Valkeakoskelle pitenee, ja arjessa onmuutakin ohjelmaa.

– Aloitin elokuussa sähkötekniikan opiskelut Tampereen teknillisessä yliopistossa ja muutan marraskuussa Tampereelle. Treenaamme aika monesti kymmenen aikaan, mikä on keskellä koulupäivää, mutta kyllä ne saa sovitettua, Helminen uskoo.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?