Senioritanssi on Hilkka ja Reino Järveläisen yhteinen harrastus

Hilkka ja Reino Järveläinen ovat aina olleet innokkaita tanssijoita. Tanssiharrastus jatkuu nyt senioritanssissa.
Hilkka ja Reino Järveläinen ovat aina olleet innokkaita tanssijoita. Tanssiharrastus jatkuu nyt senioritanssissa.

Tämänvuotisen vanhustenviikon teema Tekee mieli oppia sopii hyvin Nahkialassa asuvaan Hilkka Järveläiseen, 84. Järveläinen on innokas opettelemaan uusia käsityötekniikoita. Viime keväänä hän opetteli kansalaisopistossa räsyvirkkauksen ja tänä syksynä hän on tutustunut uuteen tilkkutyötekniikkaan, jossa tilkkuja leikataan vapaalla kädellä.

Järveläinen haluaisi oppia tekemään myös piikkana-tekstiilejä, joissa langat pujotetaan käsin pohjakankaaseen. Hän kiinnostui aiheesta luettuaan siitä lehdestä. Kansalaisopiston tekstiilityön opettaja Riitta AlaKrekola on lupautunut ottamaan selvää tekniikasta ja opettamaan sen Järveläiselle.

–  Piikkana alkoi kiinnostaa minua kovasti. Minulle on kertynyt aika paljon kaiken maailman materiaaleja, pellavalankoja ja Vuorelmalta hankittua harvaa pellavapohjaa. Niitä voisi käyttää nyt pois, Hilkka Järveläinen suunnittelee.

Järveläinen osallistuu kansalaisopistossa nypläykseen, Luo kankaasta -ryhmään sekä yhdessä miehensä Reino Järveläisen, 86, kanssa senioritanssiin.

– Senioritanssi on meidän yhteinen harrastuksemme. Menimme sinne liikunnan takia, Reino Järveläinen kertoo.

Järveläiset ovat aina olleet innokkaita tanssimaan, käyneet lavoilla ja harrastaneet kansantanssia nelisenkymmentä vuotta. Pariskunta arvelee olevansa senioritanssin vanhimmat osanottajat.

– Tanssi kehittää päänuppia ja jalkoja, kun siinä täytyy käyttää molempia ja tehdä kahta asiaa yhtä aikaa, Hilkka muistuttaa.

Työuransa Hilkka teki toimistosihteerinä Toijalan kaupungilla ja Reino muun muassa Tapetti Oy:llä kone- ja laitoshuoltajana ja messuosastojen rakentajana.

Eläkepäivillä Hilkka Järveläinen haluaisi käsitöiden lisäksi oppia enemmän myös tietokoneesta.

–Teen sillä kaikennäköistä, mutta kun tulee kiperämpi juttu, tarvitaan tyttären apua.

Hilkka ja Reino Järveläinen ovat aiemmin käyneet kansalaisopiston lasitöissä. Pöydällä Reino Järveläisen työ.
Hilkka ja Reino Järveläinen ovat aiemmin käyneet kansalaisopiston lasitöissä. Pöydällä Reino Järveläisen työ.