Oppia ikä kaikki

Tällä viikolla vietetään vanhusten viikkoa. Viikon teemana on Tekee mieli oppia. Akaan Seutu kävi kysymässä Palvelutalo Kurkelanhovin asukkailta, mitä he haluaisivat vielä oppia tai tehdä.

Lea Nirkkonen, 83 vuotta

– Haluaisin nähdä Afrikan, siellä on niin erikoista. Olen aikanani kiertänyt jo Euroopan ja Venäjän. Kun lapsena kävin elokuvissa, siellä näytettiin kaikkia maailman ihmeitä. Afrikan hiekka-aavat jäivät silloin mieleen. Ne on minulta näkemättä.  Eihän se ole enää mahdollista, mutta saahan sitä ihmisellä olla unelmia loppuun saakka.

Liisa Heikkilä, 87 vuotta

– Että näkee kuulee, haistaa ja maistaa.

Elvi Elomäki, 100 vuotta

– Tekisin vanhoja, mitä osaan, mutta liikkuminen on mennyt sellaiseksi, että ilman pyörätuolia en pääse mihinkään. Mieleistä on ollut esimerkiksi maton kutominen. Minulla on itse kudotut matot huoneessa. Tilkkutäkin haluaisin vielä tehdä, mutta en saa lankaa koneen neulaan. Tilkkutäkkejä olen tehnyt aika monta.

Sinikka Mäkijärvi, 84 vuotta

– Lisää posliininmaalausta. Olen harrastanut sitä kymmenen vuotta. Posliininmaalaus on hieno harrastus.

Kalevi Valtonen, 71 vuotta

– Kun oppisi nuottioppia. Aikanaan sitä ei tullut otettua todesta, kun sitä ei tarvinnut. Soittelen vielä omaksi ilokseni kaikennäköistä. Ensimmäisen soittopelin sain rippikouluikäisenä.

Reima Viitanen, 71 vuotta

– Teologiaa, että oppisi tuntemaan Raamatun, mutta tunnenhan minä sen melkein läpi. Myös TV:stä tulevat kulttuuriohjelmat kiinnostavat.

Sirkka Kantola, 89 vuotta

– Että pystyisi vielä tekemään sitä, mitä teki vähän nuorempanakin – sellaista kodin siistinä pitämistä.

Kalevi Valtonen
Kalevi Valtonen.
Sinikka Mäkijärvi.
Sinikka Mäkijärvi.
Sinikka Kantola.
Sirkka Kantola.
Reima Viitanen.
Reima Viitanen.
Liisa Heikkilä.
Liisa Heikkilä.
Lea Nirkkonen.
Lea Nirkkonen.
Elvi Elomäki.
Elvi Elomäki.