Akaa-Volley sai lentävän lähdön sarjakauteen

Jimmy Hernandez teki onnistuneen paluun lentopalloparketille. Yleispelaaja palkittiin Akaa-Volleyn parhaana Nurmossa sunnuntaina. Arkistokuva Harri Mattila)
Jimmy Hernandez teki onnistuneen paluun lentopalloparketille. Yleispelaaja palkittiin Akaa-Volleyn parhaana Nurmossa sunnuntaina. Arkistokuva Harri Mattila

Miesten lentopalloilun sarjakausi pääsi vauhtiin viikonvaihteessa. Ykkössarjassa ei ole tällä kaudella lohkojakoa, vaan 14 joukkuetta pelaavat kaksinkertaisen sarjan siten, että viimeinen pelipäivä on 19. helmikuuta.

Helmikuun lopulla alkavat ykkösen sijoituspelit ja liigakarsintoja pelataan huhtikuun alkupuolella.

– Kiire on ja tuplaviikonloppuja on useita. Heti kärkeen kohtasimme Kuortaneen viime lauantaina ja Jymy-Kuutoset sunnuntaina, raportoi Akaa-Volleyn päävalmentaja Lauri Tihinen.

Tuplaviikonloppu toi Akaa-Volleyn sarakkeeseen täydet kuusi sarjapistettä. Molemmissa peleissä akaalaisilla oli kuitenkin pieniä käynnistysongelmia. Kuortane kaatui 1–3 (25–19, 22–25, 22–25, 17–25) ja Jymy-Kuutoset taipui kotihallissaan Nurmossa samoin lukemin 1–3 (25–19, 26–28, 17–25, 23–15).

– Käynnistysongelmia tosiaan. En oikein osaa sanoa, oliko vikaa pelaajien asenteessa vai näkyikö sarja-avaus hermoiluna. Omaa peruspelaamista oli kuitenkin vaikea saada toteutettua otteluiden alussa, Tihinen pohti.

Akaa-Volleyn kokoonpanosta puuttui viikonvaihteessa kaksi luotettavaa vastaanottajaa, Joni Mikkonen ja Matti Ollikainen sekä keskitorjuja JukkaPekka Tuikka. Onneksi seuralla on pelaajia riittävästi lähes kolmeen kentälliseen.

– Kokeneesta kalustosta kun oli väkeä pois, niin pääsimme ajamaan sisään myös uusia juttuja. Se on hyvä  pitkää kautta ajatellen. Käytimme viikonloppuna kaikkia kolmea passaria. Yksi heistä eli Hasse Mattila pelasi pari erää lisäksi yleispelaajan tontilla. Ja joukkueeseen nostettu Julius Siltanen kuittasi hänkin ensimmäiset ykkösen peliminuuttinsa liberona, Tihinen analysoi.

Ensimmäinen kotipeli on sunnuntaina 9.10. Tuomari puhaltaa ottelun käyntiin Monarilla kello 17. Vastustajaksi saapuu tuttu VaLePa Sastamalasta. Kokoonpanossa saattaa olla mukana useita liigapelureita.

Keskiviikkona 12.10. kello 19 Akaa-Volley kohtaa Suomen Cupin pelissä mestaruusliigajoukkue Rantaperkiön Iskun.

– Monarin lehterit täyttyvät varmasti. Silloin katsotaan, onko meistä liigaporukan haastajaksi. Kausi on kaikilla vasta aluillaan ja mitä vaan voi sattua, päävalmentaja Lauri Tihinen toteaa.

Nähtäväksi jää, mitä Akaa-Volleyn miehistö antaa päävalmentajalleen lahjaksi. Lokakuun 12. on nimittäin valmentaja Tihisen syntymäpäivä.