Valppaan lentopallonaiset eivät jatka 2-sarjassa

Toijalan Valppaan lentopallonaisten syyskauden viimeisessä kotipelissä torjunnat olivat kohdallaan. Kuva: Markku Ruonala.
Toijalan Valppaan lentopallonaisten syyskauden viimeisessä kotipelissä torjunnat olivat kohdallaan. Kuva: Markku Ruonala.

Toijalan Valppaan lentopallonaisia ei nähdä alkavalla kaudella naisten 2-sarjassa. Valmentaja Simo Syrjäsen mukaan joukkueeseen ei löytynyt riittävästi pelaajia.

– Valitettavasti niin on, että joukkuetta ei saatu kasaan. Osa pelaajista halusi lopettaa, eikä uusia oikeastaan ole. Kysyimme apuja myös naapuriseuroista, mutta alueella ei ilmeisesti ole innokkaita naisia pelaamaan, Syrjänen kertoo.

Valppaan pelaajarinkiin kuului viime kaudella 10–12 pelaajaa, joista kuusi olisi ollut valmis jatkamaan. Akaalaisseura tiedusteli vahvistusta myös Valkeakosken Isku-Veikoista, joka Simo Syrjäsen mukaan jää Valppaan tavoin tällä kaudella ilman naisjoukkeutta.

– Seuralla on puitteet kunnossa rakentaa joukkue, mutta siihen tarvittaisiin innokkaita naisia  – vähintään kymmenen, Syrjänen toteaa.

Valpas aloitti viime syksynä tauon jälkeen kilpailutoiminnan lentopalloliiton sarjassa. 2-sarjassa pelannut naisjoukkue sijoittui alemmassa jatkosarjassa toiseksi Valkeakosken Isku-Veikkojen jälkeen.

– Ehdottomasti vuosi kannatti, ja meillä oli tosi hyvä joukkue. Syksy treenattiin ja keväällä peli rupesi kulkemaan. Näytti siltä, että kaikki oli kohdallaan. Myös yleisöä kävi hyvin katsomassa pelejä, mikä oli positiivinen asia. Joukkuetta kannustettiin, Simo Syrjänen toteaa.