Pankki ja kirppis olivat Hunajaisilla hulinoilla rinta rinnan

Hunajaiset hulinat, Akaan Seudun Osuuspankki
Helena Häkli (vas.), Jere Hakala ja Kirsti Uimi opastivat Akaan Seudun Osuuspankin pop up -konttorissa asiakkaita pankin digitaaliseen maailmaan.

Akaan Kennossa Kylmäkoskella vietettiin loppuviikosta Hunajaisia hulinoita osana Hunajaviikkojen ohjelmaa. Torstaina liikekeskuksen pihalla järjestettiin pop up -peräkonttikirppis, Akaan Seudun Osuuspankki palveli asiakkaita pop up -konttorissa ja Leijona Futsal esitteli toimintaansa. Perjantaina vuorossa oli Kennotori ja lauantaina Hunajatanssit.

Kylmäkosken Osuuspankista tutut ja nykyään Akaan Seudun Osuuspankissa työskentelevät Helena Häkli ja Kirsti Uimi pitivät yhdessä pankinjohtaja Jere Hakalan kanssa pop up -konttoria Akaan Kennon pihalla. Talletuksia, nostoja tai valuutanvaihtoa ei väliaikaisessa konttorissa ollut mahdollista tehdä, mutta tarjolla oli muun muassa opastusta pankin digitaaliseen maailmaan.

– Meillä on täällä laitteet mukana, ja olemme tehneet varauksia konttorille, lainopillisiin palveluihin, vakuutuksiin ja rahoituspalveluihin, Jere Hakala kertoo.

Akaan Seudun Osuuspankki lähti mukaan Hunajaisiin hulinoihin, jotta Kylmäkoskellakin tapahtuisi jotain. Kirsti Uimin mukaan muutama asiakas kertoi tulleensa paikalle hänen ja Helena Häklin takia.

– Sellainen kohteliaisuus tuntuu tosi kivalta. Meitä ei kuulemma näe enää koskaan, kun me emme enää istu perinteisesti tiskillä näkösällä, Kirsti Uimi toteaa.

Leijona Futsal kaipaa suurempaa katsomoa

Dusan Milojevic (vas.), Kim Lingman, Jovan Stankovic ja Tero Kivistö kertoivat Leijona Futsalin toiminnasta.
Dusan Milojevic (vas.), Kim Lingman, Jovan Stankovic ja Tero Kivistö kertoivat Leijona Futsalin toiminnasta.

Leijona Futsalin toimintaa esittelivät seuran johtaja Tero Kivistö sekä pelaajat Kim Lingman, Dusan Milojevic ja Johan Stankovic. Seuran esittelypisteessä oli myös kaupan fanituotteita kahvimukeista vauvojen potkupukuihin.

– Leijona Futsalille kuuluu hyvää, kauteen valmistaudutaan. Tässä on kolme viikkoa aikaa kauden alkuun, ja treenit sekä treenipelit pyörivät. Pelaajia on vähän vielä loukkaantuneina, mutta ihan hyvältä näyttää, Kivistö kertoo.

Kivistön mukaan seuran tavoitteena on alkavalla kaudella sijoittua mitaleille.

– Ei tätä hommaa muuten kannata tehdä, elleivät tavoitteet ole korkealla. Yritetään parantaa sijoitusta viime vuoden kuudennesta sijasta, Kivistö tuumii.

Toijalan Monitoimihallin saliin mahtuu futsal-peleissä maksimissaan noin 250 katsojaa. Katsojia on ollut kiitettävästi, sillä sali on ollut peleissä täynnä. Kivistön mukaan tila tosin saisi olla suurempikin.

– Olosuhteet eivät kyllä oikein tue tätä lajia Toijalassa, sillä katsomo on niin pieni. Se vähän estää lajin kehittymistä tällä seudulla. Täytyisi saada uusi halli tai jotakin muutoksia nykyiseen. Hallitilasta täällä ovat monet muutkin seurat puhuneet, Kivistö sanoo.

Peräkonttikirppikseltä rahaa luokkaretkeen

Elvi Nummi tuli peräkonttikirppikselle Iittalasta.
Elvi Nummi tuli peräkonttikirppikselle Iittalasta.

Iittalalaisella Elvi Nummella oli kesällä Akaan Kirpputorikeskuksessa kuusi viikkoa myyntipöytä, josta jäi jonkin verran tavaraa yli. Niitä hän saapui myymään peräkonttikirppikselle.

– Minulla on vapaapäivä ja ilmakin on hieno. Tänne tulon kanssa oli kyllä vähän lyhyt varoitusaika, huomasin vasta tänään, että tällainen järjestetään. Äkkiä piti kasata auto täyteen, Nummi kertoo.

Myynnissä Nummella oli muun muassa kirjoja, astioita ja LP-levyjä. Vaikka älppäri on vanha formaatti, käy se Nummen mukaan hyvin kaupaksi.

– Nehän ovat nykyään kovassa huudossa. Vaatteita menee vähemmän, Nummi toteaa.

Leena Koivisto oli puolestaan myymässä tavaraa Kylmäkosken Kirkonkylän koulun viidennen luokan luokkaretkirahaston hyväksi.

– Tässä on myynnissä useamman perheen tavaraa. Olemme keränneet vanhempien kesken kaikenlaista myyntiin. Ensin meillä oli kaksi viikkoa pöytä Akaan Kirpputorikeskuksessa ja nämä tavarat jäivät sieltä yli, Koivisto toteaa.

Kirkonkylän koulun viidennen luokan oppilaat ovat lähdössä Eerikkilän urheiluopiston leirikouluun Tammelassa ensi vuoden toukokuussa.

Yrittäjät viihtyvät Akaan Kennossa

Akaan Kirpputorikeskusta Akaan Kennossa heinäkuun alusta pyörittäneen Topi Sydänmaan mukaan Kirpputorikeskuksella menee hyvin.

– Olemme olleet enemmän kuin tyytyväisiä. Kävijöitä on ollut jatkuvasti sellainen 400–500 päivässä. Meillä on ovenpielessä laskuri. Asiakasvirta on ollut tasaista, viikonloput ovat olleet kaikkein kiireisimpiä, Sydänmaa kertoo.

Sydänmaan mukaan Akaan Kirpputorikeskus odottelee myyjiä liikkeelle, mutta hän uskoo pakkasten tultua talvivaatteiden myyjien aktivoituvan.

– Nyt elämme välivaihetta, mutta on meillä nytkin toista sataa myyjää. Toki lisääkin mahtuu, Sydänmaa toteaa.

Sydänmaan mukaan Akaan Kennossa on hyvä työskennellä.

– Paikat on laitettu kuntoon ja kaikki on toiminut tosi hyvin. Tällaisia tapahtumia saisi olla useamminkin, seuraavaksi suunnittelemme joulumarkkinoita, Sydänmaa sanoo.

Ilkka Leino huoltaa Akaan Kennossa muun muassa soppatykkiään.
Ilkka Leino huoltaa Akaan Kennossa muun muassa soppatykkiään.

Varmiolan Kahvilan yrittäjä Mirva VarmiolaVirtanen on tyytyväinen tiloihinsa ja siihen, että liikekeskuksessa järjestetään tapahtumia. Hän paljastaa, että liikekeskuksen vieressä oleva niitty on mahdollisesti tarkoitus siistiä, jotta siihen saadaan toimintaa.

– Toivottavasti saamme siihen torin. Ehkä ensi kesänä saamme järjestettyä siihen kaikenlaisia juttuja. Kaikkea ei vaan ehdi tehdä kerralla, Varmiola-Virtanen nauraa.

Myös IL Ruoka- ja Juhlapalvelua pyörittävä Ilkka Leino viihtyy Akaan Kennossa. Leino kiertää soppatykkinsä kanssa ruokkimassa massoja ympäri Suomea. Liikekeskuksessa hänellä on tukikohta, jossa on hyvä huolehtia työvälineistä.

– Tämä paikka sopii minulle erinomaisesti. Tästä on hyvä lähteä ihan mihin suuntaan tahansa, Leino sanoo.