Metsäkansan kyläjuhlassa heitetään auton rattia

Lauantaina 13. elokuuta vietetään Metsäkansassa perinteistä Metsäkansa’s RoadTrip -kyläjuhlaa. Tarjolla on vanhoja autoja, köydenvetokisa, ratinheittokisa ja peräkonttikirppis. Tapahtuma pyörähtää käyntiin Metsäkansan Tapiolassa  kello 13.  (Osoite Lipontie Metsäkansa).

Tapahtuman avaa kylän kiertävä ajoneuvokulkue. Jokainen osallistuja voi valita, millaisella ajoneuvolla haluaa kylän raittia kiertävän reitin kulkea. Mukaan voi hiihdellä vaikka suksilla, jos siltä tuntuu. Viime vuonna erilaisia ajoneuvoja oli mukana reilut parikymmentä.

Ajelun jälkeen Tapiolan kentällä on tarjolla ajanvietettä koko perheelle. Tänä vuonna voi koettaa, miten pitkälle lentää auton ratti. Sarjoja on naisille, lapsille ja miehille. Jo perinteeksi on muodostunut kylien välinen köydenvetokisa.  Tänä vuonna kisassa on kolme joukkuetta: Saarioispuolen, Kärjenniemen ja Metsäkansan joukkueet.

Tapahtumassa on myös retrokahvila, lasten puuhanurkkaus ja makkarabaari.

Metsäkansa’s Road Trip on kyläyhdistyksen tärkeimpiä vuotuisia tapahtumia, joka on vuosi vuodelta kerännyt enemmän yleisöä ja tapahtumia. Tapahtumassa tehdään kyläkyselyä, jolla pohjustetaan ensi syksynä pidettävää kyläiltaa. Tavoitteena on saada aikaan kyläläisten yhteinen kyläsuunnitelma, eli ajatus siitä, miten kylää pitäisi kehittää.