Esa Toivonen ja Ella Rajala voittoihin Punkalaitumella

suunnistus, EsaToivonen
Esa Toivonen kesäkuun alussa SM-keskimatkan jälkeen.

Heinäkuussa on vähän rastiviikkojen ulkopuolisia suunnistuskilpailuja, joten Punkalaitumen Kunnon järjestämään kansalliseen keskimatkan Kesälaitumen Rastit -kilpailuun osallistui peräti 500 suunnistajaa. Tarpian Suunnan Esa Toivonen voitti H60-sarjan yli kolmen ja puolen minuutin erolla kakkoseen Hinnerjoen Yrityksen Simo Valtaseen. Kolmentena oli Turengin Sarastuksen Timo Ahlroth. Tarpialaisista Harri Kosken sijoitus oli 25. Sarjan rata oli 3,4 km ja osanottajia oli 32.

Kilpailuun osallistui Tarpian Suunnasta nuoria suunnistajia, joista Ella Rajala voitti D12TR-sarjan. D12-sarjassa Emma-Riikka Laamanen oli seitsemäs ja Saara Rajala kymmenes. H10RR-sarjassa Joonas Korhonen oli kuudes ja samalla sijalla oli Venla Rajala D10RR-sarjassa. Karoliina Laamanen ja Nella Korhonen valloittivat seuraavat sijat.

Veteraanisuunnistajista Tomi Pietari Korhonen oli yhdestoista H40-sarjassa 4,7 km:n radalla. Sarjassa oli 15 kilpailijaa. Tarja Soini sijoittui D55-sarjassa sijalle 17. 3,0 km:n radalla. H65-sarjassa Jorma Karvonen kokeili 5 viikkoa aiemmin loukkaamansa akillesjänteen kestävyyttä ja sijoitus oli 3,0 km:n radalla 39. Väliajoissa ilahdutti pisimmän rastivälin 26. nopein aika. Sarjassa oli 45 kilpailijaa, joista 3 hylättiin.