Hopping Brewsters -panimo muutti Akaanporttiin

Hopping Brewsters, Kimmo Kyllönen

Kimmo Kyllösen mukaan Hopping Brewsters muutti uusiin tiloihin Akaanporttiin siksi, että vanhat tilat Kylmäkoskella kävivät ahtaiksi.

Akaalainen Hopping Brewsters -panimo on muuttanut Akaanportin liikekeskukseen Satamatielle. Panimon toiminnasta vastaavan Kimmo Kyllösen mukaan muutto tehtiin, koska vanhat tilat Kylmäkoskella alkoivat käydä ahtaiksi. Vanhat tilat jäävät Hopping Brewstersin verkkokaupan käyttöön.

–  Uusissa tiloissa Akaanportissa tankkikapasiteetti on toistaiseksi sama kuin vanhassakin panimossa, mutta elokuun loppupuolella pitäisi tulla uusia käymistankkeja lisää. Vanhaa kapasiteettia on 8000-9000 tankkilitraa, ja uudet kun tulevat, nousee kapasiteetti sellaiseen 39 000 litraan kuukaudessa, Kimmo Kyllönen kertoo.

Uusien tankkien lisäksi yrityksen hankintoihin kuuluu muun muassa uusi pullotuskone, jolla on mahdollista pullottaa 600 pulloa olutta tunnissa. Kyllönen kertoo kahdessa rivissä olutta pullottavan koneen olevan yritykselle huomattava parannus entiseen.

Kyllösen mukaan uudet tilat mahdollistavat myös laitteiden järkevän järjestelyn, toimintaympäristön sekä työn organisoinnin tehostamisen.

– Uusi tila on kantikkaan maallinen, joten tähän saa hirveän kivasti kaiken tarvittavan pienelle alueelle, Kyllönen jatkaa.

Kimmo Kyllösen mukaan suurissa tankeissa tehdään suuren menekin oluita pienemmissä pieniä erikoiseriä.

Kimmo Kyllösen mukaan suurissa tankeissa tehdään suuren menekin oluita pienemmissä pieniä erikoiseriä.

Loppukesästä avataan myös oma myymälä

Lisääntynyt tuotantokapasiteetti mahdollistaa Hopping Brewstersille myös hyvin erityyppisten oluiden valmistamisen.

– Me pystymme isoissa tankeissa tekemään ne oluet, joita menee varmasti ja pikkutankeilla voidaan tehdä pieniä eriä todella erikoisia oluita, Kyllönen kertoo.

Panimon lisäksi tilassa on myös noin 30 neliön kokoinen jatke, johon yritys avaa  kesän loppupuolella olutmyymälän.

– Olemme kaavailleet myymälään myös esimerkiksi juustojen, makkaroiden ja muiden herkkujen myyntiä. Tässä on lähistöllä paljon maatiloja, joiden kanssa olisi mahdollista tehdä yhteistyötä. Kyseessä olisi siis deli-tyyppinen kauppa. Kokonaisuutena pyrimme pitämään tuotevalikoiman mahdollisimman paikallisena, mutta jos jotakin ei tältä seudulta löydy, tutkimme muita vaihtoehtoja, Kyllönen summaa.

Hopping Brewstersin uusiin tiloihin ja toimintaan voi tutustua myös oluenmaistelukierroksellla.

Hopping Brewstersin uusi pullotuskone pullottaa 600 pulloa olutta tunnissa.

Hopping Brewstersin uusi pullotuskone pullottaa 600 pulloa olutta tunnissa.

– Ihmiset voivat varata meiltä kierroksen, jossa kerrotaan esimerkiksi oluen valmistuksesta, historiasta ja juomakulttuurista. Samalla voidaan maistella meidän oluitamme. Järjestimme näitä kierroksia myös Kylmäkoskella, mutta se tila ei ollut oikein kävijäystävällinen. Täällä meillä on aivan eri tavalla mahdollisuuksia.

Kyllönen kertoo, että pienpanimoalalla menee tällä hetkellä kovaa.

– Viimeisen vuoden aikana on tullut pitkälti toistakymmentä pienpanimoa lisää, ja niitä tulee koko ajan. Keskustelin keväällä Valviran tarkastajan kanssa, ja silloin oli ollut muistaakseni 62 aktiivista pienpanimoa, ja hakemuksia sellainen viisi lisää. Tällä hetkellä Suomessa on noin 70 rekisteröityä pienpanimoa. Se on hirveän herkullinen tilanne kuluttajan kannalta, sillä kyllä hyvää olutta maailmaan mahtuu, Kyllönen tuumii.

Digilästä voit katsoa videon, jossa Kimmo Kyllönen kertoo muun muassa yrteillä mausteusta gruit-oluesta. Digilän tunnukset saat hankkittua osoitteesta digila.fi/aloita.

 

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>