Tapani Knuutilasta Akaan sahtimestari

Päätuomari ratkaisi sahtikisan voittajan

Ensimmäiset Akaan ja Sääksmäen yhteiset sahtimestaruuskisat pidettiin maanantaina Toijalan  Sampolassa.  Osallistujia ei

Akaa-Seura, Tapani Knuutila, Risto Rantala, sahtikisa, sahtimestari

Akaa-Seuran varapuheenjohtaja Risto Rantala (oik.) luovutti kisan voittajalle Tapani Knuutilalle kiertopalkinnon sahtikiulun.

tällä kertaa ollut kuin kolme, mutta tunnelma oli rento ja yleisökin maisteli mieluusti kilpailijoiden tuotteita.

Kilpailu oli tiukka, kaksi kilpailijaa ylsi samaan pistemäärään ja päätuomarin maku ratkaisi voiton Akaan Tapani Knuutilan hyväksi. Toiselle sijalle tuli Sääksmäen ainoa edustaja, Erkki Ojala ja kolmanneksi akaalainen Jorma Inkinen, jonka sahti ei ollut huonoa sekään.

Kilpailijoiden paikalle tuomassa tuomaristossa istuivat Kalevi Plihtari, Markku Heritty ja Antti Tuomola. Päätuomarina oli Kangasalta paikan päälle ”uteliaisuuttaan” tullut Jouko Koski. Hän kertoi valmistavansa itsekin sahtia ja halusi tulla kuulemaan muiden reseptejä.

– Voiton tässä kisassa ratkaisi Knuutilan hyväksi sahdin sopiva makeus. Sahti oli sopivan vahvaa eikä mallas maistunut liikaa. Kahden parhaan sahdin ero oli todella pieni. Tosin tässä tuomaroinnissa on se vaara, että kun maistelee sahteja perä perää, maku voi vähän mennä. Ehkä pitäisi ottaa hitaammin, totesi Koski.

Tapani Knuutila voitti kisan nyt toisen kerran ja pääsee edustamaan Akaata sahdinteon SM-kisaan Sastamalaan elokuun alussa.

sahtikisa, sahti, Tapani Knuutila

Sahtikisan tuomaristo vasemmalta Kalevi Plihtari, Markku Heritty ja Antti Tuomola.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?