Power Cup syö suosiota mutta oman turnauksen siirto söisi vielä enemmän

Toijala Lentis pitää paikkansa kauden avaajana

Toissa viikonloppuna 37:nnen kerran järjestetty Toijala Lentis houkutteli Matinpuiston hiekkakentälle 68 joukkuetta antamaan lentopallolle kyytiä. Päävastuun järjestelyistä kantanut Toijalan Valppaan puheenjohtaja Saija Roininen arvelee, että yli puolet perinteisen lentiskesän avauksen joukkueista oli muualta kuin Akaasta.

– Joukkuemäärä oli samaa luokkaa kuin viime kesänä. Kun Power Cup oli noin lähellä, se vähän söi, mutta se syö muutenkin, kun se on aina samaan aikaan, Roininen kertoo.

Mustan Hevosen eli MuHen riveissä pelanneen Petri Salon ässäsyöttö auttoi osaltaan joukkueen 2–0-voittoon Vilttiketjusta sunnuntaiaamuna. Lopputuloksissa MuHe oli miesten C-sarjan toisen lohkon kuudes ja Vilttiketju yhdeksäs.

Mustan Hevosen eli MuHen riveissä pelanneen Petri Salon ässäsyöttö auttoi osaltaan joukkueen 2–0-voittoon Vilttiketjusta sunnuntaiaamuna. Lopputuloksissa MuHe oli miesten C-sarjan toisen lohkon kuudes ja Vilttiketju yhdeksäs.

Suomessa vuosittain järjestettävä nelipäiväinen Power Cup on maailman suurin lasten ja nuorten lentopalloturnaus, johon osallistuu noin 7 000 pelaajaa sekä 3 000 valmentajaa, ohjaajaa, seuratoimijaa ja perheenjäsentä. Tänä vuonna turnaus järjestettiin Hämeenlinnassa.

Tapahtuma järjestetään aina kesäkuun ensimmäisenä viikonloppuna koulujen päättymisen jälkeen, mutta Valppaan puheenjohtajan mukaan myös Toijala Lentis pysyy samalla kohtaa kalenteria.

– Power Cup on tullut siihen jälkeenpäin. Me olemme kerran siirtäneet viikonloppua toiseen kohtaan, ja joukkueita oli yli puolet vähemmän. Eli me emme ole kyllä siirtymässä mihinkään päin.

Viikko järjestelyjä ja toinen unta

Toijala Lentiksen onnistuminen niin otteluiden kuin järjestävän seuran talouden kannalta on eniten kiinni säästä.

– Sää määrää myös meidän muonituksen tulot ja. Kaljateltta on kallein, ja jos koko ajan tulee vettä, juomaa ei myydä, ja se tuottaa tappiota. Nyt meni paljon kaikkea lämmintä ruokaa kuten kahvia ja makkaraa. Jos on lämmin, menee juomaa ja jäätelöä, Saija Roininen sanoo.

Koko tapahtuma sujui tänä vuonna Roinisen mukaan hyvin, eikä järjestelyongelmiakaan ollut. Voitot veivät naisten C-sarjassa Vedottomat, naisten B:ssä Toijalan Valpas 2, sekasarjassa Pirkanmaan erotuomarit, miesten B:ssä Marabello ja suuren joukkuemäärän vuoksi kahteen lohkoon jaetussa miesten C-sarjassa Lepakot ja Kapo.

Toijalan vastaanottokeskuksessa asuvat Homam (vas.), Adil, Muntadher, Khaled ja Salah kasasivat joukkueen Toijala Lentikseen viime metreillä ja ilman yksiäkään yhteisiä harjoituksia. Hyvin meni ja hauskaa oli, miehet totesivat sunnuntaina. Erä- ja otteluvoitot jäivät saavuttamatta, mutta useampikin erä päättyi vain yhden pisteen tappioon.

Toijalan vastaanottokeskuksessa asuvat Homam (vas.), Adil, Muntadher, Khaled ja Salah kasasivat joukkueen Toijala Lentikseen viime metreillä ja ilman yksiäkään yhteisiä harjoituksia. Hyvin meni ja hauskaa oli, miehet totesivat sunnuntaina. Erä- ja otteluvoitot jäivät saavuttamatta, mutta useampikin erä päättyi vain yhden tai kahden pisteen tappioon.

Roiniselle itselleen tapahtuman vetovastuu tietää uhrauksia.

– Kyllä se rypistys on, ja pitää pikkusien hullu olla, kun tällaista järjestää. Minäkin otin kaksi viikkoa palkatonta lomaa, että saa ensimmäisen viikon järjestää ja toisen nukkua. Kun unimäärä jää 3–4 tuntiin koko viikonloppuna, se on aika vähän. Rakkaudesta lajiin ja seuraan, Roininen kuittaa.

Toijala Lentiksen tulokset löytyvät osoitteesta www.toijalanvalpas.fi.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?