Tenava Päiväkodit voitti kilpailun Akaan suurimmasta päiväkodista

Akaan kaupunki kilpailutti kevään aikana uuden, kuusiryhmäisen päiväkodin toiminnan 1.8.2017 alkaen 12 vuodeksi. Tämän jälkeen sopimus jatkuu toistaiseksi voimassa olevana.

Tiistaina kaupunginhallitus päätti ostaa palvelun edullisimman tarjouksen tehneeltä Suomen Tenava päiväkodit Oy:ltä. Tenava päiväkotien vuositarjous palvelusta oli 886 321 euroa.

Kaupunki sai yhteensä kolme tarjousta. Pilke päiväkodit Oy:n tarjous oli 898 998 euroa ja Touhula Varhaiskasvatus Oy:n 1 009 000 euroa.

Kaupunki tarjoaa ilmaista tonttia

Suomen Tenava päiväkodit vastaa myös päiväkotihoidon tarvitsemien tilojen rakennuttamisesta tai vuokraamisesta. Tilojen tulee sijaita Toijalan taajamassa, ja kaupunki on varannut entisen meijerin läheltä 5 800 neliön tontin, jonka se lupaa vuokrata ilmaiseksi. Päiväkodin rakennuttaminen kyseiselle tontille ei kuitenkaan ole tarjouksen hyväksymisen edellytys.

Kaupungilla ei ole velvollisuutta lunastaa rakennusta palveluntuottajalta sopimuskauden päätyttyä.

Uuden päiväkodin päivähoitomaksujen suuruudesta ja maksujen laskutuksesta ja perinnästä huolehtii Akaan kaupunki. Myös maksut kilahtavat kaupungin kassaan.

Norjalaisyhtiö omistaa Tenava päiväkodit

Suomen Tenava päiväkotien ensimmäinen päiväkoti perustettiin Espoon Leppävaaraan vuonna 1994. Yrityksen verkkosivujen mukaan toimintaa on tällä hetkellä 11 kunnassa ja 25 yksikössä. Akaassa yritys on pyörittänyt Toijalassa Hämeentiellä olevaa Tenava-Toivoa vuodesta 2012.

Vuoden 2014 toukokuussa norjalainen Norlandia Care Group osti 59 prosenttia yrityksen osakkeista, ja marraskuusta 2015 norjalaisyhtiö on omistanut Tenava päiväkodit kokonaan.

Tenava päiväkodit toimii Suomessa itsenäisenä yhtiönä, eikä omistusmuutos ole yrityksen mukaan vaikuttanut suoraan päiväkotien arkeen.

Yksityinen päiväkoti Tenava-Toivo on toiminut Toijalassa Hämeentiellä lokakuusta 2012.

Suomen Tenava Päiväkotien Tenava-Toivo on toiminut Toijalassa Hämeentiellä lokakuusta 2012. Nyt Tenava Päiväkodit on voittamassa myös kilpailun uudesta, kuusiryhmäisestä päiväkodista.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?