Kimmo Kemppi on siirtymässä saleilta studioon

Kimmo Kempin lapsuus meni lätkää pelatessa. Sittemmin elämään ovat kuuluneet muun muassa salilla käynti ja Scandinavian Hunks.

Kimmo Kempin lapsuus meni lätkää pelatessa. Sittemmin elämään ovat kuuluneet muun muassa salitreenit ja Scandinavian Hunks.

Toijalassa heinäkuussa 1986 syntynyt Kimmo Kemppi on ehtinyt harrastaa, opiskella ja tehdä työkseen yhtä jos toista. Kimmon kasvot ja kroppa ovat monelle tutut Scandinavian Hunks -tanssiryhmästä ja Martina ja hengenpelastajat -tv-sarjasta.

Ala-aste- ja yläasteaika menivät vielä huomattavasti viileämmissä olosuhteissa, kun Kimmo pelasi lätkää Tapparassa. Pelaaminen oli kivaa, kun siinä pärjäsi, mutta samalla koulunkäynti väistämättä kärsi. Sen ajan mitä lätkältä jäi, Kimmo käytti talvella lumilautailuun ja kesällä skeittailuun.

Kun yläaste päättyi, Kimmo teki ratkaisun koulun hyväksi.

– Ajattelin, että panostan mieluummin lukioon. Muuten olisi pitänyt muuttaa Tampereelle asumaan yksin ja mennä Tampereelle lukioon. Se tuntui niin isolta askeleelta, että en uskaltanut sitä ottaa. Jääkiekko sai jäädä.

Nyt Kimmo arvelee, että kymmenen vuoden kiekkoilu jätti vielä lukiossakin näkyvät jälkensä siihen, kuinka paljon läksyihin tuli käytettyä aikaa.

– Lukio ei mennyt mitenkään hirveän mairittelevasti. Ei sitä silloin ajatellut, että kannattaa saada lukiosta hyvät paperit ja pyrkiä sinne, minne oikeasti haluaa. Kun kirjoitin Toijalan lukiosta keväällä 2005, molemmat kielet taisivat olla b, äidinkieli c ja reaali m.

Ravintolakoulusta armeijan ja kauppiksen kautta portsariksi

Syksyllä 2005 Kimmo lähti Imatralle opiskelemaan restonomiksi. Puoli vuotta myöhemmin oli edessä armeijareissu Parolaan.

– Pari kuukautta armeijan jälkeen tapasin ekan tyttöystäväni. Kun menin jatkamaan opintoja Imatralle vuoden 2007 alusta, ei se enää kiinnostanutkaan, kun oli tyttöystävä Toijalassa. Olin Imatralla kuukauden, ja lähdin sitten takaisin Toijalaan. Melkein heti menin töihin Koneterälle ja olin siellä elokuun alkuun saakka.

Toijalassa Kimmo kemppi on ollut töissä muun muassa Toijalan Koneterällä ja ravintola Kruunassa & Klaavassa.

Toijalassa Kimmo kemppi on ollut töissä muun muassa Toijalan Koneterällä ja ravintola Kruunassa & Klaavassa.

Syksystä 2007 kevääseen 2009 Kimmo opiskeli kauppiksessa Valkeakoskella ja sai yo-merkonomin paperit. Taantuma teki tuloaan, ja työllisyystilanne oli joka puolella huono. Kun alan hommia ei löytynyt, Kimmo päätyi tutun kautta järjestysmieheksi ravintola Kruunaan ja Klaavaan Toijalaan.

– Aloitin markkinaviikonloppuna, joka on vuoden pahin, ja tein niitä hommia seuraavat kolme vuotta.

Scandinavian Hunks on tiivis kaveriporukka

Kuntosalilla Kimmo kävi jo lätkäaikoina, mutta silloin se tuntui pakkopullalta. Enemmän sali alkoi kiinnostaa vuonna 2007, kun siellä viihtyi myös tyttöystävä.

– Ajattelin, että olisi kiva saada vähän pattia ja kondista. Sitten vaan jotenkin innostuin, ja sille tielle jäin.

Salilla käynnistä oli hyötyä järkkärihommissa mutta myös matkalla vuoden 2011 Mr Finland -kisojen finaaliin. Karsintojen kautta kymmenen kärkeen päässyt Kimmo tuli kisassa toiseksi, ja menestys toi itseluottamusta ja vei kohti seuraavaa päämäärää.

– Aloin tehdä mallikansiota, jos saisin mallin töitä. Pääsinkin Tampereelle Pro Model -mallitoimistoon, ja niitä töitä tein vuoden 2012 kesään saakka.

Mallin töissä ei saanut olla kovin iso, ja salilla käydessä lihakset tuppaavat kasvamaan. Niinpä Kimmo otti seuraavan askeleen.

– Silloin tuli mieleen tanssiryhmä, joka oli kiinnostanut jo melkein siitä asti, kun oli salilla käynyt. Olin katsellut, että tossa on hyvässä kondiksessa olevia jätkiä. Laitoin hakemuksen ja kävin Helsingissä juttelemassa meidän pomon Maunon kanssa. Treenasin kesäkuulle 2012 asti, ja sitten alkoivat keikat.

Skandinavian Hunksin riveissä keikkailemisessa on hyvät ja huonot puolensa. Hyvä puoli on se, että on hienoa päästä kiertämään Suomea ja ulkomaillekin. Vielä parempaa on tiivis porukka.

– Me olemme kaikki hyviä ystäviä keskenään, ja sillä porukalla on hyvä kiertää, kun keikat ja kiertueet ovat pitkiä. Toisaalta vapaita viikonloppuja ei juuri ole, ja varsinkin talvella on pimeätä ja väsyttää. Meillä on kaikilla päiväduunit, ja jos Rovaniemelle lähdet keikalle, kyllä siinä koko viikonloppu menee.

Ulkonäköpaineita ei Hunksin kaltaisessa porukassa voi välttää.

– Meidän bändi esiintyy kropilla, joten läpi vuoden pitäisi olla hyvässä kunnossa. Se asettaa omat haasteensa, ja jos itsestä tuntuu, että ei ole oikein kunnossa, se tuntuu pääkopassa, eikä välttämättä tee edes mieli mennä lavalle.

Radiotyö veti puoleensa jo nuorena

Koska Kimmoa itseään on kiinnostanut salitreenaus, alkoi hän jo 2010 miettiä myös personal trainerin eli henkilökohtaisen valmentajan ja kuntosaliohjaajan hommia. Kun oli saanut treenattua itsensä kuntoon, syntyi ajatus hyvän fiiliksen jakamisesta muillekin.

Nykyään Kimmo Kemppi ehtii harvoin pääkaupnkiseudulta kotiseudulle Toijalaan. Kesän tavoite on saada syksyksi työpaikka joltain radiokanavalta.

Nykyään Kimmo Kemppi ehtii harvoin pääkaupnkiseudulta kotiseudulle Toijalaan. Kesän tavoite on saada syksyksi työpaikka joltain radiokanavalta.

– 2011 minulla oli ensimmäinen asiakas, ja niitä tuli pikkuhiljaa lisää. Vuosina 2012–2013 opiskelin pt:ksi ja muutin Helsinkiin ja aloin tehdä pt-hommia. Samaan aikaan asiakkaita oli myös Toijalassa.

Tällä hetkellä Kimmolla on yksi asiakas Helsingissä, sillä mielenkiinto alkaa olla jo muualla.

– Aina tulee keksittyä jotain uutta.

Uusinta uutta oli hakea viime vuonna koko lailla hetken mielijohteesta Laajasalon opistoon opiskelemaan radiotoimittajaksi. Radio sinänsä on kiinnostanut Kimmoa pikkupojasta asti, sillä treenimatkoilla Tampereelle ja takaisin autossa soi radio, eikä kotona ehtinyt esimerkiksi televisiota paljon katsoa.

– Myös kesätöissä kuuntelin paljon RadioMafiaa ja YleX:ää. Sieltä tuli lempparijuontajia, ja mietin, että mitenköhän tuollaiseen radiokouluunkin pääsee.

Tanssiryhmän keikat ja mallin työ ovat visuaalista työtä. Niissä pystyy käyttämään ulkonäköä, mutta Kimmo haluaisi olla enemmän supliikkimies ja pärjätä vain äänellä.

– Se on se, mitä haluan tehdä ja mistä haluan leipänikin saada. Aika moni, joka on radiossa, tekee myös juontokeikkoja ja tv-töitä, ja kyllä juontokeikatkin kiinnostavat ehdottomasti.

Hengenpelastajien kuvauksissa oli rento meininki

Tv-töistä Kimmolla onkin jo kokemusta. Pesti Martina ja hengenpelastajat -sarjaan tuli tanssiryhmän kautta, kun Aito Media -tuotantoyhtiö kysyi kahta miestä mukaan toiselle

Martina ja hengenpelastajat -ohjelmaan Kimmo Kemppi pääsi tanssiryhmän kautta. Kuvausreissu Thaimaahan kesti kolme viikkoa.

Martina ja hengenpelastajat -ohjelmaan Kimmo Kemppi pääsi tanssiryhmän kautta. Kuvausreissu Thaimaahan kesti kolme viikkoa. Kuva: Aito Media & Nelonen Media.

tuotantokaudelle alkuvuodesta 2015.

– Minulla oli sellainen työtilanne, että pystyin lähtemään kolmen viikon reissulle. Uimatesti vain piti käydä tekemässä, muuten ei olisi siihen sarjaan oikein voinut lähteä.

Kimmo, Hunks-veli Jucci Hellström ja tuotantotiimi olivat Thaimaassa Raya Yain saarella viikon ennen kuin kisalijat saapuivat.

– Kävimme läpi kaikki tehtävät, missä me olimme mukana, ja tutustuimme paikkoihin. Sitten kuvattiin 10 päivää kahdessa viiden päivän jaksossa ja oltiin vielä pari päivää siellä ennen kuin lähdettiin takaisin Suomeen. Aika rentoahan siellä oli. Kaikki meni hyvin, ja oli kiva päästä näkemään tuotantoyhtiön näkökulmasta, miten kaikki tapahtuu ja mitä pitää ottaa huomioon.

Tämä kesä Kimmo Kempillä menee varastohommissa, silloin tällöin Hunksien viikonloppukeikoilla ja tyttöystävän kanssa elellessä. Syksyksi ykköstoive on, että joltain radiokanavalta olisi löytynyt työ.

– Se on päätavoite. Ihannetilanne on, että löytyisi vakkarityöpaikka tai ainakin tuurauksia, että saisi jalkaa oven väliin.

Kimmon mukaan tv-sarjan kuvauksissa oli rento meininki. Kuva: Aito Media & Nelonen Media.

Kimmon mukaan tv-sarjan kuvauksissa oli rento meininki. Kuva: Aito Media & Nelonen Media.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?