Jalavan tuoreet biisit soivat lauantaina Almuklubilla

Jalava soittaa lauantain Almuklubilla läpi uunituoreen Vuosien jälkeen -levynsä.
Jalava soittaa lauantain Almuklubilla läpi uunituoreen Vuosien jälkeen -levynsä.

Akaan elävän musiikin yhdistys Almu järjestää jo kuudennen Almuklubin lauantaina 14. toukokuuta. Paikkana on helmikuun tapaan Old Bronx Toijalassa, ja soitto alkaa kello 21.

Almuklubien tarkoitus on tarjota esiintymismahdollisuuksia akaalaisille ja muille lähialueen bändille ja artisteille, ja tarjonta on taas kattavaa. Tapahtuma on maksuton.

Klubin avaava Maru tekee ruumiinavauksen itselleen ja tunteilleen käyttäen musiikin ikiaikaista veistä. Akaassakin pitkään ja moneen otteeseen asunut suomalais-algerialainen Maru ei peittele herkkyyttään ja heikkouksiaan vaan veitikkamaisesti tuo esiin elämän nurjaa ja hivenen synkkääkin puolta. Laulaja-laulunkirjoittaja, jonka elämänvaiheet ovat heitelleet häntä ympäri maailmaa, löytää kauneutta ja huumoria, sieltä mistä sen on väitetty kadonneen jo aikoja sitten.

Toisena lavalle hyppäävä Cartwheels on a Pirate Plankwalk on Akaasta ponnistava, nykyään Tampereella asuvien nuorten miesten indiepop-pumppu. Coapp pääsee Old Bronxissa näyttämään, miksi se voitti ylivoimaisesti ravintola Kruunassa&Klaavassa huhtikuussa järjestetyn bändikilpailun. Akaan ulkopuolellakin muistetaan mainiosti myös bändiin kuuluvien Eero Keski-Petäjän ja Sainey Gibban beatbox-duo, joka loisti myös televisiossa Talent Suomi -ohjelmassa.

Illan päättävän tamperelais-akaalaisen Jalavan vuonna 2013 julkaistu Näin muistan meidät -debyyttialbumi sai erinomaisia arvosteluja, ja itsensä ylittämisestä kertova Paavo Nurmi -single keikkui pitkään Radio Suomen soitetuimpien kappaleiden joukossa. Lauantaina Jalava soittaa läpi uunituoreen, keskiviikkona ilmestyneen levynsä ja maustaa keikkaa muutamilla vanhemmilla biiseillä. Uudelta levyltä on jo aikaisemmin julkaistu Salama-single, joka sekin soi radiossa taajaan ja tanakasti.