Toijalan Pallon ensimmäinen kotiottelu lauantaina

Toijalan Pallo-49:n edustusjoukkue sai tämän kauden nelosdivisioonan toisessa ottelussaan poistua kentältä tappion kärsineenä. Topa kohtasi viime perjantaina Tampereen Ikurin tekonurmikentällä Tampereen Peli-Pojat-70:n. PP-70 hallitsi peliä ja osasi sen tärkeimmän, maalinteon. Lukemat tamperelaisille 4–1 (2–1).

PP esitti selvästi valmiimpaa sekä alustaan tottuneempaa peliä. Jo kahdeksannella minuutilla Topan alakerran pallonmenetys tuotti avausosuman. Pallon toimitti tarkalla vedolla alanurkkaan Juuso Pohjoismäki.

Tasoitusta vieraille tarjottiin 23. minuutilla, kun Jussi Nyström murtautui tekopaikkaan. Tilanne kuivui kuitenkin kulmapotkuksi. Tästä neljä minuuttia, ja lukemat olivat 2–0. Marko Simunaniemi käänsi pitkän ristipallon takatolpalta verkkoon.

Ajatusta ja onnistumisiakin Topan pelissä alkoi kuitenkin näkyä 34. minuutilla, kun Mikko Alahäivälän kurotus Tero Tromstedtin hyvään keskitykseen oli onnistua. Lopulta 43. minuutilla onnistuttiin. Janne Hevonoja karkasi maalintekoon Joonas Saariniemen hienosta läpisyötöstä. Tilannetta edelsi T. Tromstedtin pallonriisto laidalta.

Ratkaisun makua oli 49. minuutilla, kun Topi Jokinen laukoi 3–1:een. Reilun tunnin kohdalla tosin M. Alahäivälän sivurajaheitosta Toni Niskala puski ylärimaan. Jatkotilanne toi Topalle kulmapotkun, jonka J. Hevonoja ampui takatolppaan. Noita läheltä piti tilanteita siis oli.

Lopputulos 4–1 saatiin 75. minuutilla, kun T. Jokinen taiteili maalivahdin pitkästä avauksesta toisen maalinsa.

PP-70:n katsomovalmentaja Juho Nieminen antoi tähdet Topan parhaille: 3 Toni Niskala, 2 Juho Laine, 1 Janne Hevonoja.

TP-49 kokoonpano: Juho Laine, Ville Myllylä, Jukka-Pekka Jyrämö ( C ), Toni Niskala, Ere Salmi ( 46. Mikko Tromstedt), Jussi Nyström, Janne Hevonoja, Jesse Järvi, v, Joonas Saariniemi (73. Roope Saranen), Tero Tromstedt, Mikko Alahäivälä.

TP-49 – Pato urtsilla lauantaina

Aurinko on hellinyt meitä kirkkaudellaan ja lämmöllään jo päiväkausia. Tämä tietää sitä, että Toijalan Keskusurheilukenttä alkaa olla valmis vastaanottamaan vihreän veran shakin harrastajat. Toijalan Pallo-49:n tämän kauden ensimmäinen kotiottelu pelataan täten tulevana lauantaina aidolla nurmikentällä, kun Topa kohtaa Tervakosken Padon kello 15.

Pato on kolmesta käymästään pelistään voittanut kaksi, KaVon 3–1 ja FC Melodyn 5–1. Tappio on tullut TPV:n kakkosjoukkueelle 0–2.

TP-49 kauden 2016 kotiottelut IV-Divisioona. La. 14.5. Kello: 15. – Pato. Ma. 23.5. 19. – VaKP. La. 28.5. 15. – NePa. Ke. 8.6. 19. – KaVo. La. 2.7. 15. – JanPa. La. 23.7. 15. – FC Melody. La. 6.8. 15. – FC Teivo. Pe. 12.8. 19. – PP-70. La. 27.8. 15. – HJS. La. 10.9. 15. – LeKi-Futis. La. 24.9. 15. – TPV/2.