Punaisen Ristin viikolla opetellaan ensiaputaitoja

Vuonna 1901 myönnettiin historian ensimmäinen Nobelin rauhanpalkinto sveitsiläiselle Henri Dunantille. Dunant sai palkinnon sai siksi, että hän oli perustanut vuonna 1863 Kansainvälisen Punaisen Ristin.

Dunant oli nähnyt Italiassa, miten sota aiheuttaa kärsimyksiä niin sotilaille kuin siviileillekin. Hän päätti, että osapuolia on autettava, ovat he sitten vihollisia tai maanmiehiä. Hän halusi, että luodaan kansainvälinen sopimus uhrien auttamiseksi ja että apu on vapaaehtoista ja puolueetonta. Näin tapahtui, ja Suomeenkin Punainen Risti perustettiin jo 1877.

Punaisen Ristin viikkoa vietetään Henri Dunantin syntymäpäivän aikoihin. Myös SPR:n Toijalan osasto järjestää erilaisia tapahtumia viikolla 19. Viikon teemana on tänä vuonna ensiapu. Tarkoitus on kannustaa ja innostaa opettelemaan ensiaputaitoja ja miettimään, miten omasta arjesta voi tehdä turvallisemman.

Tiistaina 10.5. kello 18–20 pidetään kaikille avoin tilaisuus Sykkeellä osoitteessa Valtatie 9. Kahvinjuonnin lomassa ensiapuryhmäläiset antavat rastityyppisesti opastusta aivoverenkierron häiriön ja rintakivun oireiden tunnistamisesta ja niiden ensiavusta sekä esittelevät defibrillaattorin eli deffan käyttöä.

Lauantaina 14.5. kello 10–12 voi Toijalan S-marketin aulassa tutustua ensiapulaukun sisältöön, täyttää Arki kunnossa -monistetta ja ostaa arpoja sekä ensiaputuotteita.

Riitta Mäkelä

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?