Uusi bussivuoro vie aamulla Koskin kautta Tampereelle

Valkeakosken Liikenne aloitti maanantaina uuden vuoron, jolla pääsee arkiaamuina Toijalasta Valkeakosken kautta Tampereelle. Kuva: Sampo Perunka.

Valkeakosken Liikenne aloitti maanantaina uuden vuoron, jolla pääsee arkiaamuina Toijalasta Valkeakosken kautta Tampereelle. Kuva: Sampo Perunka.

Valkeakosken Liikenne aloitti maanantaina 25.4. uuden liityntävuoron Toijalasta Valkeakosken liikenneympyrän pysäkille, mistä on suora vaihtoyhteys Valkeakoski–Tampere-linjan 51 vuoroon.

Uusi vuoro lähtee Toijalan rautatieasemalta kello 6.30 ja ajaa kohti Valkeakoskea Kurjenkallion ja Metsäkansan kautta. Vaihto linjaan 51 on Valkeakoskella kello 6.50, ja päätepysäkillä Tampereen Keskustorilla ollaan kello 7.25.

Toijalasta lähtevää liityntävuoroa liikennöidään arkipäivisin maanantaista perjantaihin 25.4. alkaen 3. kesäkuuta saakka. Liikennöintiä on tarkoitus jatkaa jälleen talviaikataulujen alkaessa elokuun puolessa välissä.

Valkeakosken Liikenne haki uutta vuoroa asiakkaiden toiveiden vuoksi sen jälkeen, kun VR myöhensi aamun ensimmäistä junavuoroa Tampereen suuntaan.

– Vaikka matka-aika bussilla on pidempi kuin junalla, uskomme reitin palvelevan matkustajia junaa paremmin. Kyytiin pääsee esimerkiksi kaikilta Hämeentien pysäkeiltä, joten juna-asemalle ei tarvitse enää kävellä. Vastaavasti Tampereen päässä kyydistä voi jäädä kaikilla pysäkeillä keskustaan saavuttaessa, mikä nopeuttaa Nekalan ja Viinikan alueelle matkustamista, kertoo Valkeakosken Liikenteen talouspäällikkö Ville Laurell.

Uudella vuorolla kelpaavat maksuvälineenä toistaiseksi vain käteinen, Matkahuollon myymät 22- ja 44-matkaiset sarjakortit sekä Kelan tukemat toisen asteen koulumatkaliput.

Uuden vuoron aloittamisen myötä Valkeakosken Liikenne joutui lopettamaan aamun kello 6.55 vuoron Neste–Lentilä–Rautatieasema, jolla kysyntä on ollut erittäin vähäistä.

Kaupunki esitti junavuoron säilyttämistä

VR muutti 27. maaliskuuta junavuorojensa aikatauluja niin, että aamun ensimmäinen juna Toijalasta Tampereelle lähtee kello 7.25. Ennen vuoro lähti kello 6.59 ja oli Tampereella kello 7.22. Viialasta juna lähti viisi minuuttia myöhemmin.

Akaan kaupunki päätti 31.3. esittää VR:lle, että vuoroa ei siirrettäisi myöhäisemmäksi. Kaupungin mukaan kyseinen vuoro on ollut Toijalasta ja Viialasta Tampereella työssäkäyvien ja opiskelijoiden luottovuoro arkiaamuisin.

– Työssäkäyntimahdollisuus Tampereella on tärkeää suurelle joukolle akaalaisia ihmisiä sekä merkittävä vetovoimatekijä Akaalle, joka sijaitsee Suomen kasvukäytävällä, loistoyhteyksien varrella. Junayhteyksien heikkeneminen voi vaikuttaa Akaaseen muuttavien halukkuuteen asettua paikkakunnalle, todettiin elinkeinojaostosta kaupunginhallitukselle tulleessa esityksessä.

Kun aamun ensimmäinen juna on nyt Tampereella vasta kello 7.48, työssäkäyvien ehtiminen työhön kello 8:aan mennessä vaikeutuu, sillä monen akaalaisen työpaikka sijaitsee Tampereen keskustan ulkopuolella.

VR:n mukaan kyseisen taajamajunan tulee palvella erilaisia matkustustarpeita kuten työmatkustamista Tampereelle lähialueilta, Riihimäen kautta kulkevia vaihtomatkustajia Tampereelle ja syöttömatkustamista Tampereella vaihtaville kaukojunamatkustajille Seinäjoen, Jyväskylän ja Porin suuntiin.

Myös akaalaiset asukkaat ovat aktivoituneet ja laatineet adressin junavuoron alkuperäisen aikataulun säilyttämisen puolesta. Toijalassa asuvan Noora Rajaniemen laatiman sähköisen adressin oli tiistaina allekirjoittanut 520 henkilöä.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?