Nahkialan ja Pappilan koulut ottavat varaslähdön vappuun

Oppilaat marssivat torstaina Toijalan torille

Nahkialan koulun vappukulkueessa nähdään myös Beni-koira. Sennin (takana vas.), Camillan, Olivian, Immin ja Susannan mukaan erityisen kivaa tapahtuman suunnittelussa on ollut rekvisiitan askartelu.

Nahkialan koulun vappukulkueessa nähdään myös Beni-koira. Sennin (takana vas.), Camillan, Olivian, Immin ja Susannan mukaan erityisen kivaa tapahtuman suunnittelussa on ollut rekvisiitan askartelu.

Nahkialan ja Pappilan koulujen oppilaat tempaisevat vapun kunniaksi marssimalla kulkueena kouluilta Toijalan torille torstaina 28.4. Vappukulkueet lähtevät kouluilta kello 10 jälkeen ja saapuvat torille kello 11.

Oppilaat osallistuvat torilla kaupungin nuorisopalvelujen järjestämään toiminnalliseen ohjelmatuokioon sekä syövät retkieväät. Takaisin kouluille vapunviettäjät lähtevät noin kello 12. Yleisö on tervetullut seuraamaan oppilaiden vapputempausta.

Vappukulkueen takana ovat Nahkialan koulun kuudesluokkalaiset Camilla Virtanen, Senni Pirttijoki, Olivia Joki, Immi Rantala, Susanna Huuskonen ja Viivi Kataja. Samat tytöt olivat järjestämässä myös Nahkialan koulun ystävänpäivämuotinäytöstä ja halloween-tapahtumaa koululla tuntiopettajana toimineen Susanna Saxbergin avustuksella. Tyttöjen mukaan onnistuneet kokemukset innostivat myös vappukulkueen järjestämiseen.

Näyttävä ja äänekäs kulkue

Alun perin Nahkialan oppilaiden oli tarkoitus kävellä Pappilan koululle, mutta sittemmin yhteiseksi määränpääksi on vaihtunut Toijalan tori. Nahkialasta torille lähtee koko koulun noin 170 oppilasta eskareista kuutosiin. Pappilasta mukana on noin 80 oppilasta kolmosista kuutosiin.

Nahkialan koululla luokissa askarrellaan vappukulkuetta varten erilaista vappurekvisiittaa, kuten kruunuja, naamareita, vappuhuiskia ja torvia.

– Yritämme pukeutua oikein värikkäästi ja olla mahdollisimman näyttävä ja äänekäskin kulkue, jossa voi olla ritareita, prinsessoja ja eläimiä. Olemme maalanneet myös kylttejä, Camilla, Senni, Olivia, Immi, Susanna ja Viivi kertovat.

17vappukulkue5 17vappukulkue2

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?