Pälkäneläinen Olavi Seppälä Pirkan Helmen uudeksi puheenjohtajaksi

Pirkan Helmi ry:n vastavalittu puheenjohtaja Olavi Seppälä (vas.) ja tehtävän jättänyt Martti Miikkulainen.

Pirkan Helmi ry:n vastavalittu puheenjohtaja Olavi Seppälä (vas.) ja tehtävän jättänyt Martti Miikkulainen. Kuva: Eliisa Vesisenaho. 

Pirkan Helmi ry:n vuosikokous on valinnut uudeksi puheenjohtajakseen Olavi Seppälän Pälkäneeltä. Seppälä (kok) on toiminut pitkään kunnallispolitiikassa Pälkäneellä ja kunnanvaltuutettuna hän edustaa Pirkan Helmen hallituksessa kuntatoimijoita. Pirkan Helmen hallituksessa hän on ollut mukana vuodesta 2014 alkaen.

Seppälä seuraa puheenjohtajana viisi vuotta tehtävää hoitanutta akaalaista Martti Miikkulaista, jolla tuli yhdistyksen sääntöjen sallima enimmäisaika yhtäjaksoista hallitustyöskentelyä täyteen.

Puheenjohtajan lisäksi hallitukseen valittiin 12 jäsentä ja kolme varajäsentä huomioiden Leader-toiminnalle tuttu kolmikantamalli siten, että hallitusjäsenistä kolmasosa edustaa toimialueen kuntia, kolmasosa yhdistyksiä ja kolmasosa asukkaita.

Pirkan Helmen uuden hallituksen muodostavat puheenjohtaja Olavi Seppälä Pälkäneeltä, kuntaedustajat Heikki Knuutila Akaasta, Anja Peräkääly Valkeakoskelta  ja Heidi Rytky Urjalasta, yhdistysedustajat Jorma Kytölä Valkeakoskelta, Tiina Ryyppö Akaasta, Piia Salmi Pälkäneeltä, Pasi Tuominen Akaasta ja Heli ParikkaMakkonen Valkeakoskelta sekä asukasedustajat Elina Hujanen Akaasta, Matti Pitkänen Pälkäneeltä, Johanna Vesakoski Urjalasta ja Helinä Vuorenmaa Pälkäneeltä.

Pirkan Helmen vuosikokous pidettiin 19.4. Ritvalan nuorisoseurantalolle Valkeakoskella.

Pirkan Helmi ry on yksi Suomen 54:stä paikallisesta maaseudun kehittämisyhdistyksestä eli Leader-ryhmästä. Pirkan Helmi toimii  Akaan, Pälkäneen, Urjalan ja Valkeakosken muodostamalla alueella. Yhdistyksen tavoitteena on kannustaa alueen asukkaita kehittämään omaa asuinseutuaan, lisäämään sen viihtyisyyttä sekä synnyttämään uusia työpaikkoja ja yrityksiä muun muassa rahoittamalla pienten yritysten ja yleishyödyllisten toimijoiden kehittämis- ja investointihankkeita.

Rahoituskaudella 2014–2020 Pirkan Helmen julkinen rahoituskehys on 3,52 miljoonaa euroa. Rahoituskehys koostuu Euroopan unionin, Suomen valtion ja toimialueen kuntien rahoitusosuuksista.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?