Hevonen on Sisukas mutta niin on kuskikin

Akaalainen Unto Inkinen jaksaa valmentaa ja ajaa, vaikka tänä vuonna tulee ikävuosia 75 täyteen. Inkisen Sisukas oli perjantaina Forssassa kolmas.
Akaalainen Unto Inkinen jaksaa valmentaa ja ajaa, vaikka tänä vuonna tulee ikävuosia 75 täyteen. Inkisen Sisukas oli perjantaina Forssassa kolmas. Kuva: Raimo Ala-Karvia.

Viime perjantaina ravasi Forssan ravien ensimmäisessä lähdössä kolmanneksi akaalainen seitsemänvuotias suomenhevostamma Sisukas.

Hevonen teki ennätyksenä 33,6, mutta ainakin yhtä sisukas kuin on Sisukas, on sen valmentaja-ohjastaja Unto Inkinen. Kylmäkoskelaiselle Inkiselle tulee tänä vuonna 75 ikävuotta täyteen, mutta edelleen sinivalkeaan pukeutunut mies ajaa kilpaa nuorempien joukossa.

Inkinen ei ole kaikkien vanhin tämän päivän aktiivikuskeista, sillä Reijo Borgström Lappeenrannan Nuijamaalta saa tänä vuonna täyteen jo 76 ikävuotta. Borgströmin ohjastajastatistiikka tältä vuodelta on 11 kilpailua, joista yksi voitto, neljä kakkostilaa ja yksi kolmonen. Unto Inkisen tämän vuoden kolmesta startista on nyt tuloksena yksi kolmonen.

Timo Leivon raviviikon loppu oli kovin kaksijakoinen. Ensin Forssassa ajo Hillbilly Hildalla päättyi keskeytykseen, ja samoin kävi lauantaina Vermossa Jaqueline Mon Amin kanssa. Tamma laukkasi ja jäi toivottoman kauas, joten Leivo katsoi viisaammaksi panna hanskat tiskiin.

Lohtua kylmäkoskelainen sai Vermon viimeisessä lähdössä, jossa Baron De Rive meni nätisti sisärataa ja spurttasi viimeisessä kaarteessa toiselle radalle, saavutti johtaneen Rohanin ja meni kauniisti ohi. Voittoaika 14,7a tiesi puolentoista sekunnin parannusta ennätykseen.

Vermon Pronssidivisioonassa kylmäkoskelaisen Stream Run Stablen omistama Rapido Streamline ravasi Ari Moilasen ajamana neljänneksi. Juha Leinon valmentama ruuna kirjasi ajan 14,4a.