Saima testaa – Partio

Profile Image of Juha Kosonen

Ensimmäinen testattavanani oleva harrastus on partio. En tiedä kyseisestä harrastuksesta erityisen paljoa, mutta muutama kavereistani harrastaa sitä. Kavereideni mukaan siellä liikutaan paljon metsissä ja suoritetaan merkkejä ja ”arvonimiä”. Siinä on lähes kaikki tietoni partiosta.

Olen menossa ryhmään nimeltä Helmipöllöt, he ovat sudenpentuja eli 7–9-vuotiaita partiolaisia. Sudenpentuikäkausi kestää kolme vuotta. Siitä seuraava ”arvonimi” on taas seikkailija. He ovat 10–12-vuotiaita. Sen jälkeen tulee tarpojat, jne. Nyt sitten lähdetään selvittämään lisää partiosta! Partiossa käydään yhden kerran viikossa ja yksi harrastuskerta kestää yhden tunnin.

Alkuleikkinä tällä kertaa on halihippa ja hämähäkkihippa. Ensimmäinen hali, toinen, kolmas, neljäs, kyllä minut piti muutamaan kertaan halata, eli pelastaa. Se näytti ainakin olevan Helmipöllöjen suosikkileikki. Minustakin se oli oikein mukavaa, vaikken saanut juuri ketään kiinni omalla hippavuorollani.

Alkupiiri sisätiloissa on aina sama: käsistä kiinni ja sitten lauletaan! Reilut pennut sudenpennut jälleen kokoontuu, raikaa laulu Akaan seurakuntatalon Manalassa. Ensin oli vaikeaa osata laulun sanat, mutta muutaman kerran toistettuna kyllä se minultakin luonnistui.

Tänään on teemana leiriohjelma tulevalle leirille, kertoo ohjaaja Ellinoora Hakala. Aikataulut, merkit, ruuat ja iltanuotion ohjelma. Sitten jakaannutaan ryhmiin, yksi ryhmä suunnittelee iltapalan, yksi aamupalan ja yksi päiväruuan eli lounaan. Herkullisilta vaikuttivat kaikki ehdotukset kurkkuvoileivistä nuudeleihin ja lihapulliin. Makkaraa ja vaahtokarkkeja leirin iltanuotiolle – ideasta piti monikin sudenpentu. Tämä ei näyttänyt olevan yllätys myöskään toiselle ohjaajalle Raimo Antilalle.

Parhainta partiossa on leirit, kertoo Hilla Hämäläinen. Minustakin partion leirit vaikuttavat oikein mukavilta, sillä pidän paljon teltassa nukkumisesta ja eväiden syömisestä ulkona.

Me olemme sen takia Helmipöllöt, että me ei olla hölmöjä kun pöllöt, vaan kauniita kuin helmipööt, kertoo kolmannen vuoden “sudari” Aino Kuparinen. Helmipöllöt vaikuttivat oikein mukavilta ja reippailta partiolaisilta!