Viialan yhtenäiskoululla pelataan Taysin lastenklinikan hyväksi

Mico Vuorinen (vas.) ideoi Viialan yhtenäiskoulun palloiluhallille hyväntekeväisyystapahtuman. Mika Grönlund toimii toisen salibandyjoukkueen valmentajana.

Mico Vuorinen (vas.) ideoi Viialan yhtenäiskoulun palloiluhallille hyväntekeväisyystapahtuman. Mika Grönlund toimii toisen salibandyjoukkueen valmentajana.

Viialan yhtenäiskoulun oppilaat järjestävät tiistaina 12.4. hyväntekeväisyystapahtuman, jolla kerätään rahaa Taysin lastenklinikan potilaiden leluihin ja peleihin.

Yhtenäiskoulun palloiluhallissa pelataan kello 9 alkaen neljä salibandyn näytösottelua. Koulun salibandyjoukkue ottaa mittaa ensin 5.–6. luokkien joukkueesta ja kello 10.30, 12.30 ja 14.00 yläluokkien oppilaista kootusta joukkueesta. Yleisönä ovat aamupäivällä alaluokat ja iltapäivällä yläluokat.

Ottelut pelataan näyttävässä show-hengessä savukoneineen ja screeneineen. Koulun pienimmille oppilaille on myös pystytetty temppurata, ja kahvila ja kioski palvelevat koko päivän.

Joukkue halusi tehdä hyvää

Idea tapahtumasta syntyi koulun salibandyjoukkueen kapteenin, yhdeksäsluokkalaisen Mico Vuorisen päässä.

– Halusimme vielä tehdä jotain joukkueena koulujen välisen turnauksen jälkeen. Mietimme tätä ensin pienessä ryhmässä, ja puhuimme sitten asiasta rehtorille ja koulunkäyntiavustaja Mika Grönlundille, Vuorinen kertoo.

Grönlund on ollut oppilaiden apuna tapahtuman järjestämisessä ja toimii Vuorisen kipparoiman joukkueen valmentajana. Oppilaiden tarkoitus oli kerätä rahaa tilille ja ostaa sitten rahoilla lastenklinikan tarvitsemia pelejä ja leluja. Rehtori Saija Montosen selvityksissä poliisin kanssa kävi ilmi, että koulu ei saa keräyslupaa, koska se ei ole yleishyödyllinen järjestö eivätkä rahat mene koulun omaan toimintaan.

Ilman keräyslupaakin rahankeruu onnistuu. Kaikki tapahtumapäivän kahvilan ja kioskin tuotot sekä esimerkiksi pallotutkan maksut käytetään klinikan ilmoittamien tarpeiden täyttämiseen.

– Kahvilassa voi antaa rahaa kahvista omantunnon mukaan. Kahvin voi maksaa vaikka satasella, jos sattuu olemaan tasaraha, Mico Vuorinen kertoo.

”Ei tämmöinen Tampereella onnistuisi”

Hyväntekeväisyyskohteeksi mietittiin ensin päiväkotia, mutta sitten Vuorinen ja kumppanit ajattelivat, että päiväkotilapsilla on kuitenkin leluja kotona.

– Jos me tarvitsemme vaikkapa sulkapallomailan, me voimme ostaa sen, mutta sairaalassa olevat lapset eivät voi. Ne asuvat sairaalassa, ja niillä on hätä. Lista asioista, joita sieltä puuttuu, oli aika pitkä. Yleensä lahjoituksetkin menevät lääketieteellisiin koneisiin ja vastaaviin, Vuorinen sanoo.

Mika Grönlund (oik.) epäilee, että Mico Vuorisen ideoiman tapahtuman järjestäminen ei onnistuisi Tampereella. Viialassa ihmiset tutnevat paremmin toisensa ja ovat solidaarisempia.

Mika Grönlund (oik.) epäilee, että Mico Vuorisen ideoiman tapahtuman järjestäminen ei onnistuisi Tampereella. Viialassa ihmiset tuntevat paremmin toisensa ja ovat solidaarisempia.

Viialan yhtenäiskoulun rehtori Saija Montonen on seurannut tyytyväisenä oppilaiden intoa tapahtuman järjestämisessä.

– Tässä on uuden opetussuunnitelman mukaista henkeä. Oppilaat osallistuvat ja ovat itse olleet aloitteellisia. Tämä opettaa heille myös tapahtuman järjestämistä ja tuo lainsäädäntöä tutuksi.

Myös oppilaiden vanhempia on mukana talkoissa. Muun muassa Leijona Futsalin ja Akaa-Volleyn pelejä nettiin videokuvaava Tommi Alho editoi kaikki tapahtumassa nähtävät pelaajaesittelyvideot. Paikalliset yrityksetkin ovat lähteneet innolla tukemaan tapahtumaa ja kahvilaa.

– Ei tämmöinen Tampereella onnistuisi. Täällä ihmiset tuntevat toisensa ja on solidaarisuutta, Mika Grönlund kehuu.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?