Nyt etsitään kauniita ja innokkaita kyliä

Nyt on haussa kyliä, jotka ovat kiinnostuneita hyödyntämään ja kehittämään omia maisemiaan. Pirkanmaan Maisemahelmiä -hanke hakee Pirkan Helmi ry:n toimintaryhmän alueelta mukaan aiheesta kiinnostuneita. Pirkan Helmen alueeseen kuuluu muun muassa Akaa.

Kylä voi valita itselleen oman teeman, jolla hanke toteutetaan. Vaihtoehtoisia teemoja on kolme.

Ensimmäinen vaihtoehto teemaksi on Sata vuotta suomalaista maisemaa. Tavoitteena on laatia maiseman historian selvitys sähköiseen muotoon, jota on helppo hyödyntää ja käyttää kylän toiminnassa ja vaikka markkinoinnissa.

Toisena teemana valittavissa on Makumaisema, ruokareitti tai tapahtuma maisemaan. Maaseudun maisema on ruoan tuotannon maisemaa ja hankkeessa kehitetään yhdessä kylään sopivan tapahtuma tai reitti aiheeseen.

Kolmantena teemana on Meidän maisemamme maalla, mobiilireitti kylään. Tarkoituksena on hakea ja rakentaa reitistö, joka hyödyntää maisemaa, luontoa ja kulttuuriympäristöä. Painettuihin karttoihin verrattuna, tämä tieto on helpompi pitää päivitettynä.

Lisätietoja hankkeesta antaa ProAgria Etelä-Suomi ry:n maisemapalvelut, joissa maisemasuunnittelijat Jutta Ahro tai Riikka Söyrinki vastaavat hankkeen käytännön toteutuksesta ja hallinnoinnista. Tietoa löytyy myös kotisivuilta https://etela-suomi.maajakotitalousnaiset.fi/ajankohtaista. Ilmoittautumisaikaa mukaan hankkeeseen on 15.4. saakka.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?