Valppaalla menossa naisten haku

Toijalan Valpas voitti helmikuun alussa vieraissa Kalevan Lentopallon 3-2. Kuvassa hyökkäämässä Valppaan Kami Koskinen. Kuva: Markku Ruonala.
Toijalan Valpas voitti helmikuun alussa vieraissa Kalevan Lentopallon 3-2. Kuvassa hyökkäämässä Valppaan Kami Koskinen. Kuva: Markku Ruonala.

Toijalan Valppaan naisten lentopallojoukkueen pelikausi päättyi maaliskuun alussa.

Joukkue pelasi 2-sarjaa, joka alkusarjan jälkeen joukkueelta jatkui alempana jatkosarjana.

– Kun kauteen lähdettiin, niin oli selviö että töitä tulee riittämään. Osalla pelaajista oli useamman kauden tauko tosipeleistä, onneksi porukka ei koostunut sentään ihan raakileista, kertaa valmentaja Simo Syrjänen syyskautta.

Syksyn pelit menivätkin aika lailla odotusten mukaan. Rutinoituneet ja vuosia yhdessä olleet joukkueet olivat kovia, ja Valppaan sijoitus oli kuuden joukkueen lohkossa viides. Näin pelit jatkuivat alemmassa jatkosarjassa tammikuussa.

– Näin joukkueessa silti paljon positiivista, vaikka tulokset eivät ehkä siltä näyttäneetkään, Syrjänen painotti.

Valmentaja painotti, että lohko oli kova ja että joukkueen taso nähdään kevättalvella. Hyvän joukkuehengen ja työmoraalin hedelmät noukittiinkin kypsinä jatkosarjan jälkeen. Valpas vei kahdeksasta pelistä kuusi voittoa. Vain sarjan voittanut Valkeakosken Isku-Veikot jäi kaatamatta.

– Kyllä valmentajalla oli varsin levollinen olo useimmiten tämän sarjan aikana. Kentällä tehtiin sarjan loppua kohden asioita paremmin ja paremmin, valmentaja kehuu.

Joukkuehenki oli Valppaan vahvuuksia. Kokeneemmilla pelaajilla riitti kärsivällisyyttä nuorempien pelaajien ohjaukseen vaikeinakin hetkinä.

– Tärkeä palanen tätä palapeliä oli, että melko lailla toisilleen tuntemattomista pelaajista hitsautui aika hyvä kokonaisuus, valmentaja analysoi.

Ensi kauteen joukkue lähtee paremmista lähtökohdista. Syrjänen kaavailee, että uusia pelaajia haetaan ja myös otetaan vastaan.

– Meillä on nyt meneillään naisten haku, mies huomauttaa pilke silmäkulmassa.

Joukkue toivoo saavansa myös taustalle lisää tekijöitä.

– Kaudessa oli paljon positiivista, ja siitä jäi hyvä maku. Hyvää tulevaa kesää kaikille, tavataan lajin merkeissä taas syksyllä, valmentaja toivottaa.

Lentopallon naisten 2-sarjan alemman jatkosarjan lopputilanne 20.3.

Isku-Veikot      8                           20

Valpas                8                           17

KaLe/2               8                           14

Supi/2                8                           6

VaLePa              8                           3