Destia ostaa enemmistöosuuden akaalaisfirmasta

Destia Oy ostaa enemmistöosuuden akaalaisesta pohja-, insinööri- ja kalliorakentamiseen erikoistuneesta ITS-Vahvistuksesta. Destia ja ITS-Vahvistus allekirjoittivat sopimuksen yrityskaupasta tiistaina.

ITS-Vahvistuksen toimiva johto myy yhtiöstä 51 prosenttia Destialle, ja 49 prosentin vähemmistöosuus säilyy yhtiön toimivalla johdolla. Osapuolet ovat sopineet, että kaupan hintaa ei julkisteta. Kaupan arvioidaan toteutuvan 1.4.2016 mennessä.

Kumpikin osapuoli hyötyy kaupasta

Toijalan Kilsanmäestä käsin koko maassa toimivan ITS-Vahvistuksen liikevaihto vuonna 2015 oli noin 7,6 miljoonaa euroa. Yhtiö työllistää 35 henkilöä. Kaupan toteuduttua yhtiön nimi muuttuu Destia Engineering Oy:ksi. Yhtiön nykyinen toimitusjohtaja Arto Niemeläinen jatkaa tehtävässään myös tehdyn yrityskaupan jälkeen.

Destian toimitusjohtaja Hannu Leinonen toteaa, että ITS-Vahvistuksella on vankka pohja-, insinööri- ja kalliorakentamisen erikoisosaaminen, joka vahvistaa Destian kasvustrategian tavoitteiden toteutumista.

– ITS-Vahvistuksen osaavan henkilöstön ja erikoistöihin suunnatun kaluston ansiosta voimme palvella asiakkaitamme entistä monipuolisemmin vaativien infraratkaisujen toteuttamisessa, Leinonen sanoo.

ITS-Vahvistuksen toimitusjohtajan Arto Niemeläisen mukaan kauppa tuo tukevan selkänojan hänen johtamansa yrityksen kasvustrategian toteuttamista varten.

– Destian resurssipohja, maantieteellinen peitto sekä kokemus suurprojekteista muodostavat yhdessä erikoisosaamisemme kanssa moniosaavan kokonaisuuden sekä vahvan perustan kasvulle. Järjestelyn tuloksena Destia on jatkossa entistäkin monipuolisempi toimija infrarakentamisen markkinassa, Niemeläinen toteaa.

Valtio myi Destian vuonna 2014

Akaalainen ITS-Vahvistus on pohjanvahvistustöihin ja kalliorakentamiseen keskittynyt Suomessa ja lähialueilla toimiva yritys. Yrityksen tyypillisimpiä tuotteita ja työmenetelmiä ovat paalutus-, ponttaus-, tukiseinä-, ankkurointi-, ruiskubetonointi-, suihkuinjektointi- ja matalapaineinjektointi sekä maanalainen louhinta ja lujitus.

ITS-Vahvistus on perustettu vuonna 1993, ja Akaaseen se muutti kymmenisen vuotta sitten. ITS-Vahvistus on kasvanut ja monipuolistunut tasaisesti nousten vuoteen 2015 tultaessa yhdeksi alan johtavista pkt -yrityksistä.

Destia puolestaan on infra- ja rakennusalan palveluyhtiö, joka rakentaa, ylläpitää ja suunnittelee liikenneväylien ja ratojen sekä liikenne- ja teollisuusympäristöjen lisäksi kokonaisia elinympäristöjä. Vuonna 2015 yhtiön liikevaihto oli yli 460 miljoonaa euroa. Työntekijöitä Destialla on noin 1 500.

Destia eli entinen Tieliikelaitos aloitti toimintansa osakeyhtiönä 1. tammikuuta 2008 ja oli valtion omistuksessa kevääseen 2014 saakka. Silloin se myytiin Ahlström Capital -sijoitusyhtiölle 148 miljoonalla eurolla.