Valoa sittenkin!

Pienten ja keskisuurten yritysten näkemys lähiajan suhdannekehityksestä on vahvistunut. Talouden aallonpohja näyttäisi olevan ohitettu. Työpaikkoja aletaan jopa lisätä.

Oheiset hyvin myönteiset ja kauan odotetut tiedot löytyvät Suomen Yrittäjien, Finnveran sekä työ- ja elinkeinoministeriön helmikuun puolivälissä julkaistusta Pk-suhdannebarometristä.

Samasta barometristä ilmenee, että pk-yritykset ovat lamasta huolimatta pitäneet työntekijöistään kiinni ja nyt ollaan jo ottamassa väkeä lisääkin.

Pk-yrityksien suhdannenäkymien paraneminen on saanut kumman vähän tilaa julkisuudessa. Näyttää siltä, että talousuutiset maailmalta sekä menossa olevat omat työehtosopimusneuvottelut vievät kaiken huomion.

Jo pitkään on tiedetty, että Suomen menestyminen on pienistä ja keskisuurista yrityksistä kiinni. Toki meidän täytyy koko ajan toivoa viennin elpymistä, mutta suomalaisia työllistävät nyt ja jatkossa pk-yritykset. Tämä näkyy selvimmin telakkateollisuudessa, jossa laivatilaus tuo töitä aina kymmenille pk-yrityksille.

Akaassa juostaan kasaan yritysten muovi- ja metalliklusteria. Ensimmäiset onnistuneet palaverit on pidetty. Tavoitteena on luoda verkostot, joissa toinen toistaan tukien pärjättäisiin paremmin. Kun enemmän raaka-aineita tilataan useammalle yrittäjälle kerralla enemmän säästetään muun muassa kuljetuskustannuksista.

Klustereista saattaa löytyä myös uusien yritysten ituja. Jos moni täkäläinen yritys kaipaa samanlaista kumppania kauempaa, voisiko se toimia paremmin Akaa Pontissa. Akaa tarvitsee kipeästi uusia yrityksiä. Akaa menestyy kaupunkina vain yritystensä kautta. Joka muuta väittää, ei tiedä mistä puhuu. Valtionavut ovat katoavaa kansanperinnettä.

Kaupunkina Akaa toimii parhaiten, jos päätös hyvinvointikeskuksen rakentamisesta saadaan aikaiseksi. Rakennustyö tuo työtä sadoille.

Akaan kaupalliset palvelut ovat kunnossa. Täältä löytyy hyvin moni tarpeellinen asia jopa kävelymatkan päästä. Jo ylellisyyttä ovat koko ajan kohenevat ravintolapalvelut. Iloa kevääseen tuo myös 14.4. järjestettävä Punaisten Mattojen Huumaa -tapahtuma, jota jo Toijalan taajaman kauppaliikkeissä valmistellaan kuumeisesti.