Jarmo Halosen mielestä nyt pitäisi investoida rohkeasti

”Me ollaan aivan paratiisissa”

Elecster Oyj:n toimitusjohtaja Jarmo Halonen uskoo, että koko ikänsä Akaassa asuneet eivät näe kaupungin erinomaisuutta. Työtä ja etenkin yhteistyötä on edelleen tehtävä ja kaupungin peruspalvelut pidettävä kunnossa.

Elecster Oyj:n toimitusjohtaja Jarmo Halonen uskoo, että koko ikänsä Akaassa asuneet eivät näe kaupungin erinomaisuutta. Työtä ja etenkin yhteistyötä on edelleen tehtävä ja kaupungin peruspalvelut pidettävä kunnossa.

Ainoan akaalaisen pörssiyhtiön, Elecster Oyj:n toimitusjohtaja Jarmo Halonen oli kiitollinen tehtävästään Akaan Seudun 100-vuotisjuhlaseminaarin loppupuheenvuoron pitäjänä. Alustukset ja keskustelut olivat niin hyviä, että Halonen sai keskittyä kertomaan oman näkemyksensä siitä, miten Suomi makaa ja minkälainen paikka on Akaa.

Halosen mielestä valtiovalta antaa kaikenlaisia ohjeita siitä, mitä pitäisi tehdä, jotta saataisiin säästettyä. Elecster-pomo kehottaa päinvastoin investoimaan.

– Raha Suomelle ja kunnille ja yrityksille on tällä hetkellä poikkeuksellisen edullista. Valtiovallalla on kärkihankkeet, mutta vähän tuntuu, että on jarru päällä. Investointeihin pitäisi ottaa lainaa paljon rohkeammin kuin tällä hetkellä otetaan.

Akaata Halonen on aina pitänyt paikkana, jonka loistavuus paljastuu, kun katsoo kauempaa.

– Olen reissannut työmatkoilla maailmalla monta kymmentä vuotta, ja aina kun olen tullut kotiin, olen ajatellut, että on tämä Akaa vaan mahtava paikka. Kun kuuntelen joitain kollegoita, jotka täällä kaikki päivät asustelevat, kuulen vähän toisenlaistakin ajatusta.

Halonen uskoo, että kielteisemmälle ilmapiirille on selvä selitys.

– Ne, jotka ovat asuneet koko elämänsä Akaassa, eivät tavallaan löydä sitä erinomaisuutta, mikä akaalaisuuteen liittyy. Kun itsekin olen tullut sivusta tänne ja tiedän pohjoisemman ja itäisen Suomen tilanteet ja lähtökohdat, ne ovat totaalisen erilaiset. Me ollaan aivan paratiisissa.

Parhaiden palveluja kannattaa käyttää

Yritysjohtajana Jarmo Halosen on ollut helppoa saada Akaaseen työntekijöitä esimerkiksi Tampereelta, Hämeenlinnasta ja Valkeakoskelta.

– Meille on äärimmäisen tärkeää, että ihmiset, jotka tulevat meille ja siiloutuvat ammattiosaajina, haluavat tehdä jatkossakin töitä. Pitkäaikaiset, pysyvät työsuhteet ovat meille arvo. Siksi me erotumme laadullisesti monesta kilpailijayrityksestä.

Alueen viihtyisyys on asukkaille tärkeää, ja Akaan peruspalvelut on Halosen mielestä pidettävä kunnossa.

– Akaa kehittyy joka tapauksessa, mutta jos haluamme kehittyä nopeasti ja hyvin, meillä on omissa toimenpiteissä parantamisen varaa. Kaupungin täytyy olla aktiivisesti mukana Kasvukäytävä-hankkeessa, että saadaan tänne kaikki mahdollisuudet, mitä sitä kautta on saatavissa.

Klusteriajattelu on Halosen mielestä erittäin tärkeää.

Jarmo Halonen (vas.) jäi seminaarin lopuksi keskustelemaan Akaan kokoomuksen ja pankkimaailman edustajien kanssa.

Paikallisen pankkimaailman nykyiset ja eläköityneet edustajat sekä Akaan kokoomuksen väki jäi seminaarin jälkeen keskustelemaan Jarmo Halosen (vas.) kanssa.

– Siinä pitäisi tehdä vielä paljon enemmän. Siitä ajattelusta, mikä meidänkin yrityksessä on ollut, että tehdään itse kaikki, on päästävä pois. Meidän täytyy käyttää niiden palveluja, jotka ovat omissa erikoisasioissaan tehokkaampia ja parhaita.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?