Muistikahvila avaa ovensa Akaassa

Muistikahvila kokoontuu Toijalan SPR:n tilassa Sykkeellä.

Muistikahvila kokoontuu Toijalan SPR:n tilassa Sykkeellä.

Akaa saa oman muistikahvilan. Pirkanmaan Muistiyhdistyksen Akaan paikallisosaston muistikahvila kokoontuu Toijalan SPR:n tiloissa Sykkeellä kerran kuussa. Avajaisia vietetään perjantaina 12.2. kello 13.

– Muistikahvila on avoin kaikille, jotka ovat kiinnostuneet muistista, muistisairauksien ennalta ehkäisystä ja aivoterveydestä tai joiden lähipiirissä on muistisairautta tai jotka ammattinsa puolesta kohtaavat muistisairaita, kertoo Pirkanmaan Muistiyhdistyksen toiminnanjohtaja Teija Siipola.

Pirkanmaan Muistiyhdistyksen muistikahviloita toimii jo 12 paikkakunnalla. Tänä keväänä toiminta käynnistyy Akaan ohella Mänttä-Vilppulassa.

– Muistikahvila on koettu tärkeäksi matalan kynnyksen toiminnaksi. Monia mietityttää oma muisti, mutta silti ei välttämättä rohjeta lähteä mukaan varsinaiseen toimintaan tai hakeutuminen tutkimuksiin oman muistipulman kanssa tuntuu vaikealta. Monet haluavat tietoa muistista, muistisairauksista, aivoterveydestä ja siitä, kuinka omilla elintavoilla voi vaikuttaa muistin toimintaan ja alttiuteen sairastua muistisairauteen myöhemmällä iällä, Siipola toteaa.

Perjantain avajaisten jälkeen muistikahvila on avoinna Akaassa 11.3., 8.4. ja 13.5. kello 13–14.30.

Kahvilassa voi tavata muistiyhdistyksen työntekijöitä. Kahvilapäivien ohjelmaan kuuluu myös asiantuntijoiden alustuksia eri teemoista. Avajaisissa toiminnanjohtaja Teija Siipola puhuu muistiasioiden tilasta Akaassa. Kävijöillä on myös mahdollisuus esittää teemoista toiveita.

– Ohjelmassa voi olla myös virkistystä, esimerkiksi aivojumppa tai musiikkia, joka on hyvin tärkeää aivoille, Pirkanmaan Muistiyhdistyksen toiminnanjohtaja Teija Siipola kertoo.

6muistikahvilaSyke2Osallistuminen muistikahvilaan on maksutonta. Avajaispäivänä yhdistys tarjoaa kävijöille kahvit.

Pirkanmaan Muistiyhdistyksen Akaan paikallisosasto on perustettu kesäkuussa 2009. Akaan osastoon kuuluu 50 jäsentä.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?