Akaa-Volleyn saldona Pohjanmaalta oli 3–0-voitto ja 1–3-tappio

Akaa-Volleyn lentopallomiehistö suuntasi lauantaina 6.2. bussin kohti Pohjanmaata. Lauantaina joukkue kohtasi Kuortaneen urheiluopiston nuorten maajoukkueen. Pohjanmaalla nukutun yön jälkeen sunnuntaina oli vastassa laajennetussa kotiluolassaan aina vaarallinen Kyyjärven KyKy Betset.

Akaan miehistö oli tyly vieras lauantaina ottaen puhtaan 0–3-voiton Kuortaneesta, mutta sunnuntaina Akaa-Volley oli vastaanottavana osapuolena, kun KyKy löi taululle 3–1-lukemat.

Nuorista ei ollut haastajiksi

Kuortaneen urheiluopistolla opiskelevien lukioikäisten nuorten opiskeluja siivittää ammattimainen lentopalloharjoittelu. Päivässä on kahdet harjoitukset.

Dima Borichev teki Akaa-Volleylle viikonloppuna 35 pistettä ja kantoi siten vastuunsa hakkurin tontilla. Arkistokuva: Harri Mattila.
Dmitri Borichev teki Akaa-Volleylle viikonloppuna 35 pistettä ja kantoi siten vastuunsa hakkurin tontilla. Arkistokuva: Harri Mattila.

Akaa-Volleyn päävalmentajan Lauri Tihisen mukaan tiedossa oli, että Kuortane on äärimmäisen hyvin yhteen hitsautunut joukkue, joka pelaa pallovarmaa vähävirheistä lentopalloa. Lähtökohtana oli, että oman pelin on pysyttävä virheettömänä tai muuten nuoret saavat pelihurmoksensa päälle, jolloin heitä on vaikea pysäyttää.

– Vaikka pelimme ei mikään nappisuoritus ollutkaan ja virheitäkin tuli, oli Kuortane tänään jotenkin hengetön joukkue. Kenties viime pelissä Toijalan Monarilla antamamme kohtalaisen kylmä kyyti toi nuorten maajoukkueen jo valmiiksi hieman alistuneena kentälle.

Akaa-Volleyn valmentaja arvioi, että Dmitri Borischevin hurjat pommit hyökkäyksistä saivat vastustajan puntit tutisemaan. Myös Adjete Agnithey oli hyvällä pelipäällä, ja peli oli melko selvää Akaa-Volleyn hallintaa alusta loppuun. Pelin kulun osoittavat myös 0–3-lukemat (22–25, 22–25, 18–25).

– Me veimme ja nuoret koettivat pyristellä vastaan, mutta todelliseksi haastajaksi heistä ei ollut, Tihinen toteaa.

Tuomarilinja pettymys KyKy-pelissä

Akaa-Volley kohtasi sunnuntaina Kyyjärvellä KyKy Betsetin. Betonimiesten kotisalin ongelmat ovat vuosien aikana tulleet tutuiksi. Tälle kaudelle kuutionmallista hallia on laajennettu, ja siten KyKyn isoin kotietu on täysimittaisen salin myötä poistunut. Jäljelle ovat kuitenkin jääneet fanaattisena huutava kotiyleisö ja räikeästi kotiinpäin vetävät tuomarit.

– KyKy oli tänään erien lopuissa vahvempi. Pysyimme puoleen väliin joka erässä pisteen päässä ja johdimmekin, mutta väkivahva KyKy tuli kolmessa erässä ohi. KyKy ansaitsi voittonsa. Valitettavasti tänään emme olisi voittaneet, vaikka olisimme olleet hieman parempi joukkue, analysoi tuomarilinjaan selvästi pettynyt Lauri Tihinen kotimatkalta.

3–1-lukemat (25–19, 23–25, 25–21, 25–20) tasoittivat sarjataulukkoa hieman, mutta Akaa-Volley jatkaa ylemmän jatkosarjan kirkkaassa johdossa.

Ylemmän jatkosarjan viimeinen kotipeli pelataan sunnuntaina 14.2. kello 17 Toijalan Monitoimihallilla. Vastustajaksi saapuu todelliseen syöksykierteeseen juurtunut naapurivastus Lempäälän Kisa. Kisalla on ylemmän jatkosarjan seitsemästä pelistä voitto vain ensimmäisestä, ja kuusi viimeistä peliä on päätynyt tappioon. On selvää, että entisten liigamiesten tähdittämä ykkössarjasikermä sekä Hakkarin intohimoinen yleisö janoavat peleistä enemmän.

Viimeisen kotipelin jälkeen Akaan miehistö matkustaa vielä 21.1. Susiraja Volleyn vieraaksi. Sen jälkeen alkavat pudotuspelit.

Sarjataulukko