Akaan lukion yrittäjyyskurssilaiset yhdistivät lähiruuan ja myyntityön

Niclas Koskinen ja Pentti KallioTiura osallistuivat myyntityöhön osuuspankin edustalla. Kuva: Lari Löflund.

Niclas Koskinen ja Pentti Kalliotiura osallistuivat myyntityöhön osuuspankin edustalla. Kuva: Lari Löflund.

Akaan lukion ja Akaan Nuorkauppakamarin yhteistyöllä järjestämällä yrittäjyyskurssilla on 14 Akaan lukion toisen vuosikurssin opiskelijaa. Kurssilaiset tutustuivat joulukuussa konkreettisesti yrittäjyyden maailmaan. Tavoitteena oli toteuttaa itse suunniteltu liiketoimintaidea, jossa avulla kurssilaiset saisivat itse toimia yrittäjinä ja projektin onnistuttua tienata myös hieman rahaa.

Suunnitellessaan projektin aihetta nuoret miettivät erilaisia vaihtoehtoja yritysten työntekijöille järjestetyistä saunailloista aina perheiden ulkoilmatapahtumiin asti. Lopulta kurssilaiset innostuivat akaalaisista lähiruokatuotteista ja päätyivät myymään ruokakoreja lähiseudun yrityksille.

Lähiruokatuottajista valikoitui Punkalaitumella sijaitseva Metsärannan liha, Kylmäsavukeisari Kylmäkoskelta, Tolvilan kartano Viialasta sekä Terissaari Oy Toijalasta. Suurin ruokakori muodostui siis monipuolisesti lihatuotteista, kylmäsavulohesta, lampaasta ja mehuista.

Projektin ehkä jännittävin osuus alkoi, kun nuorten piti jokaisen itse soittaa mahdollisille ostajille eli lähialueen yrityksille. Kurssilaiset kokoontuivat yhdessä miettimään tuotteiden myyntiargumentteja ja keräsivät näitä yhteen myyntipuheita varten. Tuotteista nostettiin esille muun muassa niiden hyvä laatu, luonnonmukaisuus ja paikallisuus. Myynnin aikataulu oli tiukka, koska tavoitteena oli ehtiä myydä tuotteet ennen joulua. Nuoret onnistuivat kuitenkin hyvin, ja puhelinmyynti tuotti tuloksia.

Kurssilaiset paketoivat ja toimittivat ruokakorit niitä ostaneille yrityksille henkilökohtaisesti. Lähiruokatuotteiden myynti huipentui juuri ennen joulua, kun nuoret pystyttivät myyntipöydän Akaan Seudun Osuuspankin eteen. Valikoimaan kuului paikallisia lihasäilykkeitä, sinappia, kalaa, mehua sekä hunajaa. Vieressä oli pankin riisipuurotarjoilu, joten ihmisiä oli paljon liikkeellä.

Näin kurssilaiset saivat kokemusta myös suorasta myynti- ja asiakaspalvelutyöstä. Koko myyntiprojekti opetti nuorille paljon yrittäjyydestä ja yhteistyön tärkeydestä. Käteen jäivät myös positiiviset kokemukset ja kontaktit uusiin ihmisiin ja yrityksiin.

Piia Riutta

5yrittäjyyskurssi1

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?