Valppaan lentopallonaisille tappio ja voitto

Toijalan Valppaan naislentopalloilijoiden kaksi viimeisintä peliä kakkossarjan alemman jatkosarjassa tuottivat tappion ja voiton. Valkeakosken Isku-Veikot kävi hakemassa 1–3 (20–25, 26–28, 25–21, 23–25.  vierasvoiton sunnuntaina 17.1.

Avauserän vierasjoukkue vei tasaisemmilla esityksillään. Kotijoukkue pysyi mukana tilanteeseen 18–21. Tämän jälkeen Valpas ei päässyt kolmea pistettä lähemmäksi. Kakkoserässä nähtiin kotijoukkueen Kami Koskisen kahdeksan pisteen syöttöputki. Se ei riittänyt, vaan ratkaisupalloissa Isku-Veikot oli terävämpi.

Kotijoukkueen naiset käänsivät kolmannen erän käänsivät väkisin itselleen. Leveimmillään Valppaan johto oli 20–11. Isku-Veikot tuli vielä tuntumaan 23–21. Kotijohto piti kuitenkin erävoittoon.

Trilleriä riitti päätöseräänkin, jonka Valpas aloitti hyvin. Erän keskivaiheilla vieraat näyttivät karkaavan reiluun voittoon. Valpas nousi vielä 23–23-tilanteeseen. Viidettä erää ei nähty, sillä vieraat hoitivat ratkaisupallot itselleen.

Lohkoon tuli muutoksia viikonloppuna, sillä Ylöjärven Ryhti luopui sarjasta.

Kaukajärvellä vahva Valpas

Pisteiden valossa Valpas on mennyt viime syksystä eteenpäin. Muutosta parempaan on tullut myös henkisellä puolella. Tästä saatiin esimerkkiä 24.1. Tampereen Kaukajärven vapaa-aikatalolla. Supi-Volley 2 kaatui komeasti.

Valpas oli koonnut hienosti itsensä Isku-Veikoille kärsimänsä tappion jälkeen. Joukkue ei panikoinut, vaikka selkänsä kanssa kipuillut valmentaja Simo Syrjänen oli poissa.

Joukkueenjohtaja Eeva Talvinen hoiti joukkueen peluutuksen ja muut taktiset kuviot mallikkaasti. Tärkeä ja hieno vierasvoitto Valppaalle 1–3 (19–25, 15–25, 25–16, 19–25.

Valpas on nyt viiden joukkueen sarjassa kakkosena. Valpas kohtaa seuraavaksi Kalevan Lentopallo 2:n vieraissa 7.2. Seuraava kotiottelu on Vammalan Lentopalloa vastaan 14.2. kello Toijalan Monitoimihallilla.