Birdland Team oli viime vuoden kolmanneksi paras kasvattaja

Harri Koivunen valmensi Bakels Birdlandin viime kaudella vajaan viiden kuukauden kilpailukauden aikana kahdeksaan voittoon. Kuva: Rauli Ala-Karvia.
Harri Koivunen valmensi Bakels Birdlandin viime kaudella vajaan viiden kuukauden kilpailukauden aikana kahdeksaan voittoon. Kuva: Rauli Ala-Karvia.

Akaalainen Birdland Team Oy kasvattaa vuosi vuoden perään laadukkaita ravihevosia. Vaikka varsinaisia supersuuria tähtiä ei William Birdlandia ja Bakels Birdlandia lukuun ottamatta tänä vuonna tallin tuotteista esiintynyt, kasvattajien tilastossa voittojen määrässä Birdland Team oli kolmas. Kakkossijakaan ei ollut kaukana, sillä Birdland-hevoset hankkivat 26  voittoa, kun Hanna ja Hannu Härmälän Nousiaisissa kasvattamat Hoss-ravurit saivat yhden ykkösen enemmän. Tosin Hosseilla oli kakkossijojakin yksi enemmän kuin Birdlandeilla.

Lahtelainen Ravitalli Kemppi oli kasvattajien ykkönen 41 voitolla ja peräti 83 muulla totosijalla.

Birland Teamin kasvateista eniten voittoja keräsi vuoden alussa vain viisi kuukautta kilpaillut Bakels Birdland. Sen voittoprosentti oli huikea. Ruuna voitti 11 kilpailustaan kahdeksan ja oli kahdesti kolmas. Siis vain yksi juoksu, Porissa huhtikuussa, meni heikommille sijoille.

Bakels Birdlandin yhtä vaille kaikki kisat ohjasti hevosen lietolainen valmentaja Harri Koivunen. Sen yhden kisan isäänsä tuurasi Harrin poika Olli Koivunen, joka tänä alkuvuonna on ohjastanut lähes voitosta voittoon.

Rahallisesti Bakelsin edelle kurkotti William Birdland, joka kuudella voitollaan ja viidellä muulla totosijalla keräsi omistajilleen 19 750 euroa, kun Bakels Birdland tienasi 15 700 euroa.