Akaa-Volleyn kevät alkoi vahvasti

Akaa-Volleyn parhaana palkittiin passari Ossi Heino (8), joka jo muutaman yhteisen harjoituksen jälkeen löysi hienosti yhteistyön keskitorjuja Adjete Agnitheyn kanssa. Kuvassa Agnithey ohittaa jälleen kerran Susiraja Volleyn 202 senttisen Kristaps Vaversin torjunnan. Kuva Harri Mattila.

Lentopallon miesten 1-sarjan ylempi jatkosarja alkoi Akaa-Volleyn osalta kotiottelulla sunnuntaina 10. tammikuuta. Vastustajaksi saapui Susiraja Volley Liperistä.

Lähtötilanteet peliin olivat akaalaisittain kohdillaan. SurVo oli aloittanut Pirkanmaan-kierroksensa lauantaina Lempäälästä, missä Kisa koulutti Susirajan miehistöä lukemin 3–1. Akaa-Volleyn pelaajat olivat saaneet harjoitella joulutauon terveenä, ja miehistöön oli liittynyt Togon maajoukkuemies Adjete Agnithey. Kun vielä Monarin lehtereille oli saapunut mukava määrä lentopallon ystäviä katsomaan peliä, oli odotettavissa hieno lentopalloilta.

Ensimmäinen erä alkoi tasaisesti, mutta jo 3–3-tilanteesta alkoi peli ajautua kotijoukkueen kannalta uomiinsa. Verkolla Dmitri Borichev, Adjete Agnithey ja Joni Mikkonen tekivät passari Ossi Heinon tarjoiluista näyttäviä ratkaisuja. Kun vielä SurVon harvat jatkopallojen hyökkäykset puolustettiin kotijoukkueen puolelta peliin ja päätettiin lopulta vieraiden kenttään, oli vieraiden valmentajan otettava erän toinen aikalisä jo tilanteessa 6–13.

Aikalisät sen paremmin kuin pelaajavaihdotkaan eivät vierailijoita herättäneet, vaan erä tuli kotijoukkueelle helpon näköisesti 25–12.

Heino herätteli kaverinsa keltaisella

Jo ensimmäisen erän aikana katsomossa todettiin, ”nyt näyttää vähän liian hyvältä ja helpolta”. Kun SurVo otti toisen erän alkuun aggressiivisella pelillä pari ensimmäistä pistettä ja kotijoukkueen otteissa oli hieman epätarkkuutta, alkoi peli näyttää tasaisemmalta. Lisäksi akaalaisten passari Ossi Heino suivaantui yhdestä päätuomarin tuomiosta ja nousi tuomarin jakkaralle antamaan oman ”varovaisen tulkintansa” tilanteesta.

Heino sai käytöksestä keltaisen kortin, mutta kenties tämä tapahtumasarja herätti kotijoukkueen pienoisesta unesta takasin peliin. Vierailijat johtivat erää vielä tilanteeseen 8–7, mutta siitä kotijoukkue otti ohjat lopullisesti käsiin ja vei loppuerän täysin suvereenisti lukemiin 25–15.

Pitkä erätauko ei tuonut muutoksia voimasuhteisiin. SurVo aloitti erän terävästi ja koitti pyristellä vastaan, mutta ei mahtanut kotijoukkueelle mitään. Kolmas erä jäi edellisten tavoin selvästi Akaaseen lukemin 25–14, ja näin Akaa-Volley voitti koko ottelun suoraan erin 3–0.

Sarja jatkuu vieraspeleillä

Vaikka hyökkäyspäässä tehtiin Akaa-Volleyn osalta loistosuorituksia, ansaitsee takakenttä vähintään yhtä suuret kiitokset. Puolustuspelaamisessa libero Sakari Liehu ja yleispelaaja Matti Ollikainen olivat itse varmuuksia ja puolustivat mallikkaasti vierailijoiden koviakin hyökkäyksiä peliin.

Akaalaisten latautuminen näytti onnistuneelta, ja joukkueen ilme huokui nautintoa kovempien pelien lähestymisestä. Tämän ottelun perusteella näyttää siltä, että tänä keväänä mennään vähintään yhtä pitkälle kun edellisenä.

Tulevana viikonloppuna akaalaiset näkevät jälleen hyvät mittarit, kun lauantaina kohdataan Nurmossa Jymy-Kuutoset ja sunnuntaina 17.1. Lempäälän Hakkarissa Kisa. Hakkarissa peli alkaa kello 17.