Akaan Sävelen ennakkomarkkinointi  alkoi

Akaan Seudun Osuuspankki haluaa kerrostalotyömaan käyntiin keväällä

 Akaan Sävelen julkisivu Sampolan suuntaan.


Akaan Sävelen julkisivu Sampolan suuntaan.

Akaan Seudun Osuuspankki käynnistää pitkään valmistellun kerrostalohankkeen Toijalassa. Suunnitelmiin sisältyy kahden kerrostalon rakentaminen Sampolan ja Hämeentien väliselle alueelle.

Ensimmäisessä vaiheessa toteutetaan Asunto-osakeyhtiö Akaan Säveleksi nimetty 23 asunnon kerrostalo, jonka ennakkomarkkinointi on juuri alkanut. Lähtökohtana on, että ennen rakentamisen aloittamista puolet asunnoista on varattu.

–  Tavoitteena on aloittaa rakentaminen ensi keväänä, ja uskomme siihen vahvasti. Alkuvuodesta 2017 talo on valmis luovutettavaksi, kertovat Akaan Seudun OP-Kiinteistökeskuksen toimitusjohtaja Anne Tuusa ja Akaan Seudun Osuuspankin toimitusjohtaja Tuomo Smått.

Pankin yhteistyökumppanina hankkeessa on Keski-Hämeen Rakennus Oy Valkeakoskelta. Arkkitehtina on toiminut Rami Kolehmainen tamperelaisesta Arkkitehtistudio Kujala & Kolehmainen Oy:stä.

Kattohuoneistot terassilla

Lähelle Sampolaa sijoittuva Akaan Sävel on 4⅔-kerroksinen. Asunnot ovat kooltaan 40,5 neliöstä noin 100 neliöön. Suurimmat huoneistot sijaitsevat ylimmässä kerroksessa, ja niihin kuuluu myös kattoterassi. Yläkerroksista on näkymä Nahkialanjärvelle.

Ensimmäinen kerrostalo nousee Sampolantien tuntumaan lähelle Sampolaa. Kakkosvaiheen kerrostalo sijoittuu naapuritontille siten, että myös sen yläkerroksista on näkymä Nahkialanjärvelle.

Ensimmäinen kerrostalo nousee Sampolantien tuntumaan lähelle Sampolaa. Kakkosvaiheen kerrostalo sijoittuu naapuritontille siten, että myös sen yläkerroksista on näkymä Nahkialanjärvelle.

– Huoneistomuutokset ovat vielä mahdollisia. Esimerkiksi jos näyttää siltä, että halutaankin kaksion sijaan kolmioita, voidaan niin tehdä, tai saunan voi vaihtaa normaaliksi asuintilaksi, Anne Tuusa kertoo.

Anne Tuusan ja Tuomo Småttin mukaan suunnittelun lähtökohtana on laadukkaat materiaalit.

–  Asuntoihin tulee esimerkiksi parkettia, laattaa ja lasitetut parvekkeet. Asumismukavuutta parantaa huoneistokohtainen ilmanvaihto, jonka ansiosta äänet ja asumisen tuoksut eivät kantaudu huoneistosta toiseen.

Akaan Sävelen tontilla on paikka myös autokatokselle tai -tallille. Anne Tuusa arvioi, että kulku tontille tulee ohjautumaan luontaisesti enemmän Hämeentien ja Sampolantien kautta kuin kapeaa Haittilantietä.

Vetonaulana hinta ja yhteydet

Akaan Sävelen asuntojen hintahaarukka vaihtelee 2679 eurosta 3021 euroon neliöltä keskihinnan ollessa 2850 euroa neliöltä. Toimitusjohtaja Tuomo Smått uskoo hintatason houkuttelevan sekä akaalaisia että muuttajia.

– Hinta sekä moottoritien ja rautatien läheisyys tekevät asunnoista houkuttelevia myös uusille akaalaisille. Hintataso on 300–400 euroa alle Lempäälän ja muutama sata euroa alle Valkeakosken hintojen. Muihin radanvarsipaikkoihin verrattuna ero on vielä isompi.

Kerrostalo kahden vuoden välein

Akaan Seudun Osuuspankin kerrostalohanke käynnistyi vuonna 2011 asemakaavan muutoksella, jossa lisättiin tontin tehokkuuslukua ja kerroksia. Kaava sai lainvoiman valitusprosessin jälkeen vuonna 2014.

–  Tehokkaammalla kaavalla vaikutetaan rakentamisen kustannuksiin ja saadaan neliöhintaa maltillisemmaksi.  Suunnittelussa on pitänyt miettiä myös auto- ja rautatieliikenteen mahdollisia vaikutuksia. Isommalla massoittelulla saadaan vaimennettua tärinää, Anne Tuusa kertoo.

Akaan viimeisin kerrostalo on Toijalan keskustaan vuonna 2009 valmistunut Akaan Arkkiatri. Muitakin kerrostalohankkeita on ollut vireillä, mutta ne eivät ole edenneet toteutukseen.

– Akaassa on patoutunutta kysyntää päästä uuteen, helpon asumisen kerrostaloon. Akaan kehityksen kannalta olisi tärkeää, että meillä rakennettaisiin kerrostaloja parin vuoden välein. Se mahdollistaa terveen sisäisen muuttoliikkeen, toimitusjohtaja Tuomo Smått sanoo.

Pankin tavoitteena on käynnistää kerrostalohankkeen kakkosvaihe kahden vuoden päästä. Akaan Sävelen naapuritontille on suunniteltu yhtä kerrosta korkeampi eli 5⅔-kerroksinen talo.

Toimitusjohtajat Anne Tuusa ja Tuomo Smått uskovat kerrostalon houkuttelevan ostajia myös Akaan ulkopuolelta.

Toimitusjohtajat Anne Tuusa ja Tuomo Smått uskovat kerrostalon houkuttelevan ostajia myös Akaan ulkopuolelta.

Asuntoja asiakasta kuunnellen

Akaan Seudun Osuuspankki ja Akaan Seudun OP-Kiinteistökeskus järjestävät Akaan Sävelen kerrostalohankkeesta keskustelutilaisuuden Toijalan Sampolassa keskiviikkona 20.1. Tilaisuudessa voi esittää asuntoihin liittyviä toiveita. Paikalla on myös rakennusliikkeen edustaja.

– Tahtotila on, että ihmiset saavat sellaisia asuntoja, joita he haluavat, eikä mallitalokonseptia. Asiakasta todella kuunnellaan, Tuomo Smått toteaa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?