”Air Togo” saapui hallitsemaan Akaan ilmatilaa

Adjete Agnithey tuo Akaa-Volleyn joukkueeseen lisää ulottuvuutta. Kuvassa Togon maajoukkuepelurin iskuvoimaa todistaa viime kaudella Loimaan Jankkoa edustanut mestaruusliigajyrä Jukka Vehviläinen.
Adjete Agnithey tuo Akaa-Volleyn joukkueeseen lisää ulottuvuutta. Kuvassa Togon maajoukkuepelurin iskuvoimaa todistaa viime kaudella Loimaan Jankkoa edustanut mestaruusliigajyrä Jukka Vehviläinen.

Akaa-Volleyn tavoite lentopallon mestaruusliigaan noususta on jälleen yhden askeleen lähempänä toteutumistaan. Togon maajoukkueen mukana syyskauden kiertänyt Adjete Agnithey palaa joukkueen kokoonpanoon kevään ykkössarjan ratkaisupelien alkaessa.

Agnithey tuntee lempinimen Adi joukkuetovereidensa keskuudessa. Mutta vastustajat ovat nimenneet kimmoisan länsiafrikkalaisen Air Togoksi. Nimi kertonee, kuinka korkealla useimmiten keskitorjujan paikalla nähty pelimies viihtyy.

– Toki mestaruusliiga kiinnostaa, tunnustaa 31-vuotias Agnithey, kun kysytään kevään tavoitteista.

Kolmekymppisenä lentopalloilija lieneekin parhaimmillaan. Fysiikka on huipussaan ja pelikäsitys on kehittynyt.

– Palloa pitää pelata kovaa ja korkealta, mutta aina järki mukana. Hyökkäyksissä pitää torjunta väistää ja samalla kuitenkin hyökätä joko tyhjään tilaan tai vastustajan heikoimman puolustajan suuntaan. Torjunnassa pitää huomioida oma puolustus ja vastustajan hyökkäyssuunnat, opastaa Akaa-Volleyn kakkosvalmentaja Risto Lahti.

Lahden mukaan Adjeten suurin avu on ykkössarjan paras ulottuvuus.

– Katsotaan peluutuksia, kun kausi etenee. Meillä on useita hyviä vaihtoehtoja jokaiselle pelipaikalle. Tuskin maltan odottaa kevätkauden alkamista.

Agnithey vakuuttaa olevansa hyvässä pelikunnossa. Viime keväänä murtunut ranne ei enää vaivaa ja Togon maajoukkueessa keskitorjujan paikalla menestynyt parimetrinen odottaa pääsevänsä kentälle myös Akaa-Volleyssa.

– Voitimme Afrikan mestaruusturnauksen Länsi-Afrikan karsintojen seitsemästä pelistä viisi. Karsinnat jatkuvat vasta tulevana kesänä, joten ehdin hyvin mahdollisuuksieni mukaan auttaa Akaa-Volleyta nousutaistelussa.

Agnithey ei ole perheensä ainoa osaava lentopalloilija. Veljensä ja Suomessakin pelannut hakkuri Adje Agnithey on kantavia voimia Togon maajoukkueessa ja pelaa ammatikseen Ranskassa. Ei siis ihme, että peli kulkee.

Ykkösen ylempi loppusarja alkaa tammikuun toisena viikonloppuna.