Jouni Vaittinen jatkaa Keskustan Akaan kunnallisjärjestön puheenjohtajana

Jouni Vaittinen johtaa Keskustan Akaan kunnallisjärjestöä.

Jouni Vaittinen johtaa Keskustan Akaan kunnallisjärjestöä.

Keskustan Akaan kunnallisjärjestön syyskokous valitsi Jouni Vaittisen jatkamaan järjestön puheenjohtajana. Varapuheenjohtajat ovat Markku Anttila ja Ossi Kuparinen. Sihteeri on Jani Hevonoja. Johtokuntaan valittiin uutena jäsenenä Reijo Lehtonen. Johtokunnan muut jäsenet Sirkka Koivuniemi, Jukka Ahonen, Juha Heinonen, Olavi Mikkola, Vesa Liehu, Katariina Kähkölä, Vesa Peltola ja Ilkka Rehuttu jatkavat. Toiminnantarkastajat Jari Kauppinen ja Arto Välimäki sekä varatoiminnantarkastajat Outi Heikkilä ja Sirkka Näsi valittiin myös uudelleen. Piirikokousedustajaksi valittiin Reijo Lehtonen ja varalle Jani Hevonoja. Edustajana jäsenyhdistysten kokouksissa toimii puheenjohtajisto. Syyskokous päätti vuoden 2016 henkilövalinnat yksimielisesti.

Viialan kirjastolla 30.11. pidetyn Keskustan Akaan kunnallisjärjestön syyskokouksen vieraana oli pirkanmaalainen kansanedustaja Pertti Hakanen. Hän piti ajankohtaiskatsauksen yleispolitiikasta. Hakanen kertoi esimerkiksi sosiaali- ja terveydenhuollon palvelurakenneuudistuksesta ja syksyn hallituskriisistä, kun keskustalle oli tärkeää perustaa tulevaisuuden sote-itsehallintoalueet maakuntajaon pohjalle.

– Keskustan tavoite 18 itsehallintoalueesta lopulta hyväksyttiin, kun hallitus linjasi sosiaali- ja terveydenhuollon rahoituksen uudistamista, itsehallintoalueiden määrää sekä aluejaon perusteita. Itsehallintoalueiden perustamiset tulevat mullistamaan sekä kuntien että maakuntaliittojen tehtävät. Sote-puolen tehtävien lisäksi itsehallintoalueille tulee myös aluehallintoa. Pian kuntia kuullaan ja täytyy olla aloitteellisia. Maakuntapohjainen kansanvaltainen aluehallinto on keskustan pitkäaikainen tavoite, joka viimein toteutuu, totesi Hakanen.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?