Akaa-Volley antoi Loimaan Jankolle oppitunnin

Lauantaina pelattiin Akaa-Volleyn syksyn toiseksi viimeinen kotiottelu Monarilla. Vastustajaksi saapui Jankko Loimaalta.

Vain kahdeksalla miehellä liikenteessä ollut loimaalaisjoukkue ei ollut saanut peliin miehistöapuja Liiga Hurrikaanilta. Nuori, kokematon ja varsin lyhyt Jankko oli Akaan miehistölle vain kevyt suupala. Jankolla esimerkiksi avauskuusikon keskimitta vain 187 senttiä, kun se Akaa-Volleyllä on lähes 195. Peli päättyi kotijoukkueen hallinnalla näytöstyyliin lukemin 3–0 (25–14, 25–15, 25–14).

– Etukäteen ”helpot” vastustajat eivät ole tällä kaudella olleet meille mitään selviä pelejä. Homma on aiemmissa peleissä alkanut takkuamaan jossain vaiheessa ottelua lähes joka kerta. Vaikka vastustaja tänään pari ensimmäistä erää jaksoikin yrittää, puolustaa ja tsempata hyvällä taisteluilmeellä, pysyi meillä paketti kasassa täydet kolme erää varsin mallikkaasti, sanaili Akaa-Volleyn päävalmentaja Lauri Tihinen ottelun jälkeen.

– Muutamasta peräkkäisestä virheestäkään ei seurannut mitään katastrofeja, vaikka Loimaan pojat muutamaan otteeseen eriä johtivatkin. Ehjä ja kypsä peli meiltä.

Mikkonen iski torjunnan yli

Ottelun ensimmäiset pallot osoittivat voimasuhteet heti. Akaa-Volleyn kapteeni Joni Mikkonen hyökkäsi kaksi pinnaa yli Loimaan torjunnan, torjui yhden loimaalaisten hyökkäyksen, ja passari Ossi Heino syötti 4–0 lukemat taululle.

Tuosta shokkialusta Jankko ei selvinnyt erän missään vaiheessa tolpilleen. Vain Loimaan hakkurina pelannut Henry Kartano hyökkäsi terävästi ja ennakkoluulottomasti ja nakutti pisteitä tasaisesti vierailijoille. Erän ykkönen oli kuitenkin Akaan Mikkonen hyökkäysprosentilla 83.

Akaa-Volleyn parhaana palkittu Panu Pitkänen ehti Vastustajan aikalisällä kuunnella valmentajan ohjeita. Jankko ei saanut verkolla Pitkästä aisoihin koko pelin aikana. Kuva: Harri Mattila.

Toisen erän Jankko aloitti terävästi johtaen erää vielä 5–6-tilanteessa. Sitten Akaa-Volley nappasi itselleen syöttövuoron ja samalla erän hallintaansa, ja seuraavan kerran syöttäjää vaihdettiin kotijoukkueen johtaessa 11–6.

Akaa-Volleyn verkolla esiin alkoi nousta keskitorjuja Panu Pitkänen, joka kurotti pitkät kätensä lähes jokaiseen palloon, mikä verkon päällä pyöri.

Dmitri Borichevilla neljän ässän syöttövuoro

Kolmas erä alkoi jälleen tasaisissa merkeissä, kunnes tilanteesta 6–5 kotijoukkueen syöttöruutuun asteli Dmitri Borichev. Dima painoi kuuden syötön vuorollaan peräti neljä ässää Loimaan kenttään, ja peli oli sillä selvä. Pitkänen jatkoi torjunta-hyökkäysurakointiaan ja Jankon päivän ainoa taistelija hakkuri Kartanokin hiipui vähitellen.

Pitkänen palkittiin Akaa-Volleyn parhaana pelaajana. Hän otti pelissä viisi suoraa tappotorjuntaa, kun koko Jankon joukkue sai otteluun vain yhden suoran torjuntapisteen. Lisäksi kotijoukkueen aloitusten vastaanottoprosentit olivat erissä 82, 57 ja 75.

Tuosta vastaanotosta passarina pelannut Heino nautiskeli täysin rinnoin pelatessaan huippupaikkoja Akaa-Volleyn leveälle hyökkäyskalustolle.

Akaa-Volleyn alkusarja päättyy tuplaviikonloppuun 12.–13. joulukuuta. Lauantaina kohdataan Pyynikin palloiluhallissa Rantaperkiön Isku ja sunnuntaina kotisalissa Monarilla Vantaan Lentopallo. Molemmat ottelut alkaa kello 17.

48Lentopallon sarjataulukko
Lähde: Suomen Lentopalloliitto.

Ylempään jatkosarjaan selviää kolme joukkuetta, ja neljän porukan kauppa tuo ylempään jatkosarjaan meneminen näyttää olevan. Jännitettävää riittää siis viimeisiin otteluihin asti.