Kaupunki suunnittelee Monitoimihallin pyörittämistä omana työnä

Monitoimihalli on valmistunut vuonna 1992.
Monitoimihalli on valmistunut vuonna 1992.

Akaan tekninen lautakunta käsittelee keskiviikon 18.11. kokouksessaan Toijalan Monitoimihallin käyttö- ja ylläpitopalveluiden järjestämistä. Tekninen johtaja Antti Kemi esittää, että Monitoimihalli hoidetaan kaupungin omana työnä 1.1.2016 lukien. Lisäksi kaupunki selvittää mahdollisuutta tehdä hallivalvonnassa yhteistyötä urheiluseurojen kanssa.

Kaupungin omistaman, vuonna 1992 valmistuneen Monitoimihallin pyörittämisestä on vastannut tähän asti yrittäjä. Tällä hetkellä kaupungilla on sopimus Akaan Akaatti Oy:n kanssa. Sopimus päättyy vuoden vaihteessa.

Kaupunki tyytymätön kiinteistönhoitoon

Akaan tekninen johtaja Antti Kemi kertoo, että Monitoimihallin palveluiden siirtäminen kaupungin hoidettaviksi liittyy talouden tasapainottamisohjelmaan mutta myös tyytymättömyyteen nykyiseen kiinteistönhoitoon. Kemin mukaan viimeisen otannan mukaan Monitoimihallin sähköisessä huoltokirjassa on rästissä 134 asiaa, jotka kuuluvat yrittäjälle.

– Sähköinen huoltokirja, johon tulevat merkinnät, mitä siellä pitäisi tehdä, koska ja kuinka, laahaa perässä.   Siellä on käyttäjien tekemiä palvelupyyntöjä, perusroskakierroksia ja monta muuta asiaa, joita ei ole hoidettu niin kuin on sovittu. Kirjallisia huomautuksia on annettu yksi ja suullisia senkin edestä, mutta parannusta ei ole tapahtunut, Kemi selvitti tilannetta viime torstaina.

Akaan Akaatin yrittäjän Janne Salokannaksen mukaan tehtävät on hoidettu, mutta ne ovat jääneet kuittaamatta sähköiseen järjestelmään. Salokannas toteaa, että pelkästään huoltokirjan perusteella ei voida tehdä päätelmää, että kiinteistön kunnossapito olisi ollut huonoa.

– Kaikki huollot on tehty, mutta sähköinen kirjanpito on rästissä. Kirjaa ei osaa käyttää kukaan muu kuin minä eikä tunnuksia ole muilla kuin minulla. Olen ollut laiska päivittämään sitä.  Ainakin käyttäjät ovat olleet tyytyväisiä.

Tällä hetkellä Monitoimihallin pyörittämisessä on ollut mukana yrittäjän itsensä lisäksi neljä henkilöä.

Sirkka-Liisa Pelonen ja Liisa Koistinen käyvät Monitoimihallin kuntosalilla eläkeläismaksulla pari kertaa viikossa. Heidän mielestään sillä ei ole väliä, onko Monitoimihalli kaupungin vai yrittäjän pyörittämä. Naisille tärkeintä ovat salin monipuolisuus ja hinta.
Sirkka-Liisa Pelonen ja Liisa Koistinen käyvät Monitoimihallin kuntosalilla eläkeläismaksulla pari kertaa viikossa. Heidän mielestään sillä ei ole väliä, onko Monitoimihalli kaupungin vai yrittäjän pyörittämä. Naisille tärkeintä ovat salin monipuolisuus ja hinta.

Aukioloajat on tarkoitus pitää ennallaan

Teknisen johtajan Antti Kemin mukaan kaupungin kiinteistönhoito voi ottaa hoitaakseen myös Monitoimihallin talotekniikan.

– Se mahtuu meidän kiinteistönhoitorinkiin ihan hyvin. Lisäksi muun ylläpidon osalta tietyillä järjestelyillä pystyisimme hoitamaan Monitoimihallin edullisemmin kuin mitä nykyinen sopimus on.

Monitoimihallin aukioloajat on tarkoitus pitää ennallaan. Kaupungin työnä Monitoimihallin hallivalvontaa hoidettaisiin arkipäivisin alueiden kunnossapidon henkilökunnan voimin, mutta iltojen ja viikonloppujen osalta järjestelyt ovat vielä mietinnässä. Vaihtoehtoina on liikuntapaikkojen hoidosta vastaavien siirtyminen kahteen vuoroon tai erillisen iltatyöntekijän palkkaaminen. Lisäksi kaupunki selvittää, voisivatko urheiluseurat hoitaa hallivalvonnan korvausta vastaan viikonloppuisin ja mahdollisesti myös iltaisin.

– Urheiluseuroilta on kysytty asiasta ja halukuutta siihen jossain määrin on, mutta on neuvottelut vielä kesken, tekninen johtaja Antti Kemi kertoo.

Kuntosalin käyttö automatisoitaisiin siten, että se ei edellytä henkilökunnan läsnäoloa.

Teknisen johtajan mukaan hoitamalla Monitoimihalli joko kokonaan kaupungin omana työnä tai yhteistyössä urheiluseurojen kanssa säästöä kertyisi 20-30 prosenttia nykyiseen kustannustasoon verrattuna.

46monari3 46monari1

46monari5 46monari4

 

Sirkka-Liisa Pelonen ja Liisa Koistinen käyvät Monitoimihallin kuntosalilla eläkeläismaksulla pari kertaa viikossa. Heidän mielestään sillä ei ole väliä, onko Monitoimihalli kaupungin vai yrittäjän pyörittämä. Naisille tärkeintä ovat salin monipuolisuus ja hinta.
Sirkka-Liisa Pelonen ja Liisa Koistinen käyvät Monitoimihallin kuntosalilla eläkeläismaksulla pari kertaa viikossa. Heidän mielestään sillä ei ole väliä, onko Monitoimihalli kaupungin vai yrittäjän pyörittämä. Naisille tärkeintä ovat salin monipuolisuus ja hinta.