Lausuntapiiri täyttää 90 vuotta

Yksi Valkeakoski-opiston pitkäaikaisimmista harrastuspiireistä, lausuntapiiri, täyttää kuluvana vuonna 90 vuotta. Tämän kunniaksi nykyinen lausuntapiiri on tehnyt juhlaesityksen akaalaisen ohjaajansa Minna Kankaan johdolla.

Myös muita akaalaisia on mukana esityksessä, sillä musiikista ja visuaalisesta maailmasta vastaa Harri Salminen, ja yhtenä lausujana esiintyy Mari Pääsky.

Esitystä varten on etsitty tietoja menneiden lausujien runoista ja löydetty jopa se kaikkein ensimmäinen koskaan harjoiteltu runo. Tämä runo kuullaan jälleen lavalla yhdeksän lausujan voimalla. Lisäksi jokainen esiintyjä on kirjoittanut monologin kulloisestakin vuosikymmenestä.

Ensi-ilta on Valkeakoski-opiston kellarisalissa osoitteessa Kauppilankatu 2 perjantaina 27.11. kello 18. Muut esitykset ovat sunnuntaina 29.11. kello 15 ja perjantaina 4.12. kello 15.