Akaa-Volley kaatoi Jymy-Kuutoset

Isänpäivän iltana saapui vierailijoita Pohjanmaan suunnalta kovalla asenteella Toijalan Monarille. Vaikka Jymy-Kuutoset oli kotisalissaan syksyn ensimmäisessä pelissä Akaa-Volleytä vastaan saanut tylyn 3–0-oppitunnin, eivät vierailijat tulleet Monarille antautuneena.

Liberona pelannut kokenut Saku Sinkkonen toi varmuutta ja rauhallisuutta Akaa-Volleyn puolustus-ja vastaanottopelaamiseen. Kuva: Markku Ruonala.

Ensimmäisen erän alku oli kotijoukkueen selvää hallintaa. Akaa johti erän puolivälissä lukemin 13–8, mutta vähitellen vieraat saivat juonesta kiinni ja tulivat peliin mukaan. Kotijoukkue johti vielä 22–20, mutta sitten Jymy-Kuutosten loppuun asti taisteleva peli-ilme astui esiin ja erä kääntyi jatkopisteillä väkisin vieraille lukemin 24–26.

Vierailijoiden vatsat taisivat täyttyä ensimmäisen erän voitosta, sillä toinen erä meni kotijoukkueen selvässä hallinnassa alusta loppuun. Erän mainittavin asia oli se, että Akaan passari Ossi Heino löysi passeillaan Joni Mikkosen koko aika paremmin ja ,paremmin ja Mikkosen hyökkäysten edessä vierailijat olivat täysin aseettomia. Erä tuli nopeassa tahdissa kotijoukkueelle 25–17.

Jymy-Kuutoset vei neljännen erän

Pitkä erätauko ei tuonut muutosta voimasuhteisiin, ja Akaan hyökkäysrivistö levisi entisestään. Akaan yleispelaaja Markus Kauppinen sai peliaikaa, ja tuntuman lisääntyessä Kauppisen otteet varmistuvat, ja hyökkäyspeli alkaa itseluottamuksen lisääntyessä kulkea mukavasti. Kolmaskin erä lähes läpihuutona kotijoukkueelle 25–16.

Paljon voi kuitenkin tapahtua lentopallopelin kolmen minuutin erätauolla. Neljänteen erään Jymy-Kuutoset sai vielä yhden kirivaihteen päälle. Pohjanmaan nuoret miehet taistelivat hakkuri Mika Mäntylän johdolla miehekkäästi ja veivät tiukan erän akaalaiskatsomon hämmästykseksi ansaitusti 23–25.

Viides erä alkoi molemmilta joukkueilta perinteisen hermostuneesti. Puolia vaihdettiin kotijoukkueen hienoisessa hallinnassa 8–5. Loppuerä oli tiukkaa vääntöä molempien joukkueiden napsiessa pisteitä vuoron perään. Kotijoukkue piti pintansa ja vei viimeisen erän luvuin 15–10 ja koko ottelun erin 3–2.

Kotijoukkueen parhaana palkittiin kentän suvereeni ykköshahmo, kovaan pelikuntoon noussut kapteeni Joni Mikkonen. Mikkosen huippukuntoa tarvitaankin jo tulevana perjantaina, kun Akaa-Volley matkaa vieraspeliin pohjoisen rajanaapurin Lempäälän Kisan kotisaliin Hakkariin. Kärkitrilleri Hakkarissa alkaa kello 19.