Akaa-Volleylle pistemenetys Vantaalla

Akaa-Volleyn valmentaja Lauri Tihinen sai runsaasti pohdittavaa Vantaalta. Kärsimysten tietä kesti Vantaalla kolme erää. Isänpäivänä asenteen on kotisalissa oltava parempi heti pelin alusta alkaen.

Marraskuu alkoi Akaa-Volleyn osalta tummansävyisten pelipilvien alla Vantaalla, jossa vastaan asettui paikallinen Vantaan Lentopallo. VanLe on usean vuoden ajan ollut 1-sarjan alkulohkojen heittopussi, mutta on intoutunut kuitenkin joka syksy haastamaan jonkun kärkiporukoista.

Tänä syksynä VanLen vaarallisuuteen meinasi kompastua Akaa-Volley. Vaikka vantaalaiset olivat saaneet pari joukkueeseen hyvin istuvaa liiga-apua farmisopimuksella Korson Vedon miehistöstä, on rehellisyyden nimissä todettava, että akaalaisten peliin lähtö asenteen osalta oli surkea. Onneksi muutaman puolivaloilla pelatun erän jälkeen joukkue sai pitkät päälle ja otti helpotuksen tuoneen 2–3-vierasvoiton (25–22, 23–25, 29–27, 11–25, 5–15). Vantaalle jäi yksi täysin otettavissa ollut sarjapiste, eli minkään valtakunnan tyytyväisyyteen ei ole aihetta.

Kuten pikkupisteet osoittavat, mentiin kolme erää vantaalaisten tasolla ja vauhdissa. Kotijoukkueelle pitää antaa tunnustusta siitä, että se pelasi juuri niin inhottavaa peliä kuin heidän eväillään Akaata vastaan kuului pelata. VanLe torjui ja puolusti hyvin ja hyökkäyspäässä peippasi paljon ja lisäksi löi palloa Akaa-Volleyn torjunnan käsien kautta useita kertoja seinille. Tämä sai vajaalla toimineen keskittymisen rinnalla akaalaismiehistössä kasvavaa puristusta omiin otteisiin ja ottelu näytti todella hankalalta.

Mikkonen nousi tasolleen

Akaa-Volleyn miehistöstä löytyi onneksi yksi mies, joka nosti itsensä neljännessä erässä omalle tasolleen ja raahasi muun joukkueen väkisin mukanaan. Joni Mikkonen otti ohjat käsiin ja viihtyi syöttöruudussa neljännen erän aikana peräti 16 syötön ajan! Koko ottelussa Jonin kädestä lähti 11 ässää. Miesmuistiin ei Akaa-Volleyn osalta taida tällaisia lukemia löytyä 1-sarjan historiasta.

– Vaikka Jonikin vaelsi syvissä vesissä alkupelin, niin hän puhkoi neljännen erän pommeillaan VanLen kentän kraatereille ja käänsi pelin. Onneksi tason nosto tuli, joskin viimeisellä mahdollisella hetkellä, totesi silmin nähden huojentunut Akaan pääkäskijä Lauri Tihinen pelin jälkeen.

Mikkosen neljännen erän show´n jälkeen viides erä oli vain muodollisuus ja näin kaksi sarjapistettä saatiin Akaaseen.

Ensimmäinen kierros 1-sarjan alkulohkosta on Akaan osalta pelattu ja toinen kierros alkaa kotiottelulla tulevana isänpäivän sunnuntaina 8. marraskuuta. Vastustajaksi saapuu Jymy-Kuutoset ja ottelu pelataan Toijalan Monarilla alkaen kello 17.