Valppaan lentopallonaisille toinen piste

Toijalan Valpas ja Supi-Volley Tampereelta tahkosivat viisi erää lentopallon naisten kakkossarjassa viime sunnuntaina. Ottelu Toijalan monitoimihallilla päätyi vierasvoittoon 2–3 (16–25), (25–21) (25–22) (18–25) (9–15). Tulos tiesi Valppaalle toista pistettä sarjassa.

Avauserä ei yleisöä vielä lämmittänyt. Valppaalle tuli useita syöttöhasseja, eikä vastaanotto ollut lainkaan odotetulla tasolla. Kahteen seuraavaan erään löytyi kuitenkin oikeanlainen tuntuma. Erien alut vei kyllä Supi, mutta kun ratkaisujen aika tuli, kotijoukkue määräsi tahdin. Neljännen erän tamperelaiset ottivat ihan väkisin nimiinsä.

Lyhyt viides erä ei salli virheitä tolkuttomasti. Supi oli terävänä päätöserässä heti startista karaten 0–7- johtoon. Valpas oli parhaimmillaan kahden pisteen päässä. Puristus ei riittänyt ihan erävoittoon.

Valppaan peli kuitenkin paranee ja porukka tiivistyy ottelu ottelulta.

– Meillä on oikeasti hyvä henki ja eteenpäin mennään. Tämä peli oli taas askel eteenpäin. Edellispelin jälkeen olin valmis melkein juoksemaan pää edellä seinään. Nyt tuntuu paljon paremmalta. Voittoja tulee, se on varmaa, totesi Valppaan yleispelaaja Katariina Viitapohja pelin jälkeen.

Supin valmentaja Heleena Hietanen kommentoi myös oman joukkueensa alkukautta.

– Meidän alkukausi on ollut varsin kaksijakoinen ja tahmeahko. Tänään oli taas hiukan parempaa. Valpas pisti meidät ahtaalle parantaen loppua kohti.

Joukkueiden parhaina palkittiin Valppaan Heidi Jalli ja Supin Johanna Hakalehto.

Valpas pelaa kaksi seuraavaa ottelua vieraskentällä. Tiistaina 27.10. Valpas kohtaa Rientolan Tampereella. Lauantaina 31.10.  Valpas ja Isku-Veikot  pelaavat Apian urheilutalolla kello 11 alkaen.