Trendikästä menoa

Trendikästä on kuntoilla. Naisten varusteisiin kuuluu vesipullo, perheen koirat cecilia ja cunilla. Mukana pitää olla älypuhelin, johon juoksun aikana on ihana naputella Bolognian uuniomenan paisto-ohjeita. Se on trendikästä.

Trendikästä on maahanmuuttajien auttaminen. Ihana on pöyhiä muuttajan tyynyt, ettei ole muhkuroita, tarkistaa ettei peitossa ole nyppyjä.  Muuttajille pitää myöskin neuvoa lähin kahvila, aukeaako ovi työntämällä vai vetämällä. Tämä on trendikästä.

Trendikästä on valittaa hallituksen aikeista leikata 25 euroa lapsiperheen tukia. Samalla huomautetaan, kuinka suureen köyhyysloukkuun perhe joutuu jos leikkaukset toteutuu. Perheen kolmesta koirasta ainakin yksi joudutaan hävittämään, samoin kissat, undulaatit, tila-auto joutuu vaihtoon. Lasten harrastukset kärsivät, huilunsoittotunnit loppuvat, samoin balettitunnit harvenevat. Tästä on trendikästä mölistä.

Trendikästä ei ole hoitolaitosten asukkaiden ulkoiluttaminen. Veteraanit ja mummot odottavat jopa vuoden ulkoilua, sinne ei ole tungosta auttajilla.

Vanhus voi päästä ulkoilemaan kerran neljässä vuodessa, eli vaalien alla, kun eduskuntaan pyrkivä ehdokas vie vaaria ulos, mikäli lehden toimittaja on kameran kera ”sattumalta” paikalla.

Toni Lajos