Toijalan Pallon edustus säilytti tasonsa

Toijalan Pallo -49:n pelikausi jalkapallon Tampereen piirinsarjoissa lähenee päätöstään. Kuten kaudella 2014, edustusjoukkueen sijoitukseksi nelosdivisioonassa tuli taas viides sija. Pistemäärä 22 ottelusta oli edellisvuonna 32 ja tällä kaudella samasta ottelumäärästä 36. Maaliero oli viime kaudella yhdeksän maalia plussalla, tällä kaudella kaksi maalia miinuksella.

Isoimmat vaikutukset tämän kauden maalisuhteeseen olivat kolme murskatappiota. 1–11 Parolan Visalle, 1–5 Peli Pojat-70:lle ja 0–4 Tampere United-Kannattajille.

Tähän kauteen mahtuu kuitenkin upea yhdeksän tappiottoman ottelun putki. Siinä kaatui muun muassa kolmoseen nouseva TamU-K. Kakkoseksi sarjassa päätynyt ParVi selvisi vaivoin tasapeliin heinäkuisessa trillerissä.

Taktisella puolella pelin organisoinnissa joukkue oli valmentaja Jari Hakalan johdolla kärkikaartia. Materiaalin leveys sekä sitoutuminen joukkueeseen teettävät eniten töitä. Kilpailua pelipaikoista ei synny riittävästi.

Joukkue pystyi haastamaan yksittäisissä otteluissa minkä joukkueen tahansa. Koko kautta silmäillessä tasaisuus heitteli kuitenkin liiaksi. Kahta kertaa joukkue ei millekään porukalle hävinnyt, se lupaus piti.

Timanttejakin löytyy

Nelosdivisioona on Suomen viidenneksi korkein sarjataso. Ei siis puhuta sarjasta, joka vilisee laadukkaita pari sarjatasoa liian alhaalla pelaavia taitureita, mutta Topaltakin timantteja löytyy.

Maalivahtiosasto on kunnossa. Kenttämiehistössä löytyy useita viimeistä hiontaa vailla olevia lupauksia. Kokeneemman kaartin pelihuumori pysyy edelleen hyvällä tasolla, eikä merkkejä kyllästymisestä ole näköpiirissä.

Uskoa siihen, että joukkueen potentiaali riittää kärkikahinoihin, on varmasti nähtävissä. Tarvitaan sitoutunut riittävän laaja rinki, niin punamustat värit pelaavat tämän sarjatason kärkipäässä.

T&T:n tahdissa

Tämän kauden pörssit menivät kahden T:n, Toni Niskalan ja Tero Tromstedtin nimiin. Niskalan vammat kauden alussa ja lopussa eivät estäneet tähtipörssin voittoa. Kokenut toppari teki keskikesällä niin laadukasta työtä takalinjoilla, että voitto tuli kolmen pisteen erolla seuraavaan.

Tromstedt puolestaan pääsi mainiosti joukkueeseen sisään ja lunasti lupauksia voittaen maalipörssin. Kolmanneksi eniten tähtiä keräsi vahvasti keskikentällä peliä rakentanut Jirka Järvi.

Tähtipörssin kärki: Toni Niskala 19, Tero Tromstedt 16, Jirka Järvi 13, Mikko Alahäivälä 12, Jukka Saari 11, Jukka-Pekka Jyrämö 9.

Tero Tromstedtin maalimäärä oli 10. Tyyppinähän mies muistuttaa aika lailla Topan edellistä superpommittajaa Vesa Pajulaa. Röyhkeyttä, nopeutta, sekä maalintekijän ahneutta löytyy. Tromstedt tulee varmasti lisäämään maalimääräänsä per kausi.

Lähelle kaksinumeroista maalilukua pääsi tälläkin kaudella Joonas Saariniemi. Nyt luotettava ja ratkaisuihin pystyvä joukkuepelaaja sai kasaan yhdeksän osumaa. Kahdeksaan maaliin ylsi Jesse Järvi. Järvi kuuluu myös niihin, joilta tulevaisuudessa odotetaan vahvoja kausia.

Yksi toivottu ja kaivattu ratkaisija oli Mikko Alahäivälä. Huikean pitkät rajaheitot sekä pallonjakelu kanssapelaajille lisättynä arvokkaisiin maaleihin oli vahva piristysruiske joukkueelle. Pitkä ja urheilullinen kärkipelaaja iski kuusi maalia.

Muut maalintekijät olivat Toni Niskala 5, Jukka-Pekka Jyrämö 3, Miikka Innala 3, Timi Haikka 2, Jirka Järvi 1, Janne Hevonoja 1, Joonas Pietikäinen 1 ja Ilari Rantala 1.

Kakkosjoukkue putosi kuutosdivisioonaan

Toijalan Pallon kakkosjoukkue TP-49/Peli-Veikot kamppaili kaksilohkoisen viitosdivisioonan ykköslohkossa. Muita sijoitustavoitteita ei ollut, kun ettei putoamisviivan alle jäädä. Mutta juuri niinhän siinä kävi. Sarjan päätteeksi joukkue löytyi lohkon toiseksi viimeiseltä sijalta.

Joukkue keräsi alkukaudesta muutamia yksittäisiä voittoja, mutta voittoputkia ei nähty. Sarjan puolivälissä TP-49/Peli-Veikot majaili 11 joukkueen lohkossa sijalla 9. Esimerkiksi sijaan neljä eroa oli vain viisi pistettä.

Sarjatauon jälkeen lohkon ykkönen Janakkalan Pallo sekä kakkossijalla ollut Forssan Jalkapalloklubi olivat tulossa näyttämään osaamistaan Haihunkosken Wembleylle, mutta kuinka kävikään. Molemmille kirvelevät tappiot, ja akaalaisilla oli tunnelmat pilvissä.

Mitä sitten tapahtuikaan? TP-49/Peli-Veikot otti selkäänsä seitsemän kertaa peräkkäin. Ainoastaan lohkon jumbolta FC Rellulta saatiin päätösottelussa yksi piste.

Mahalasku oli täydellinen, ja kuutosdivisioona kutsuu. Tappiopeleissä akaalaiset eivät olleet mitenkään alakynnessä lukuun ottamatta Sääksmäen Sopua (3–7) ja PP-70/2:a (0–5) vastaan. Taito ja tahto eivät kuitenkaan otteluissa loppuun asti riittäneet.