Orffit saivat bilejalan vipattamaan

40Orffit 2

Orffeissa kitaraa soittaa Kimmo Ojala, puhallinsoittimia Matti Pollari sekä rumpuja Hannu Sepponen.

Lastenmusiikkiyhtye Orffien lauantaina Hirvialhon koululla pitämä konsertti oli menestys. MLL:n Viialan-paikallisyhdistyksen järjestämään tapahtumaan tuli isoja ja pieniä vieraita myös Akaan rajojen ulkopuolelta.

Orffit osasi ottaa yleisönsä, ja innokkaimmat nuoret fanit esittivät huikeita tanssikuvioita jammatessaan juhlasalin lattialla.

Peppi Kakko odotti konserttia innokkaana. Yhtye on hänelle tuttu, ja Peppi tykkää kuunnella sitä. Lempibiisiä hänellä ei kuitenkaan ole.

Kontion perhe puolestaan ei tuntenut Orffeja ennestään.

– Täytyy tulla katsomaan konserttia, kun tällainen järjestetään, äiti Anu Kontio hymyilee.

Orffit perustettiin vuonna 1996 nimellä Tohtori Orff & Herra Dalcroze. Kolmen miehen yhtyeessä kitaraa soittaa Kimmo Ojala, puhallinsoittimia Matti Pollari sekä rumpuja Hannu Sepponen. Ojala myös laulaa.

Duosta trioksi

Yhtye sai alkunsa, kun Kimmo Ojala ja Matti Pollari soittivat koulunsa puffetissa lastenlauluja lastentarhanopettajaopiskelijoille. Huumorimielessä he keksivät duolleen nimen Tohtori Orff & Herra Dalcroze.

Tahollaan lastenlevyn tehnyt Hannu Sepponen liittyi porukkaan vuonna 1996, jolloin bändi perustettiin virallisesti.

Vuonna 2011 yhtyeen nimeksi muutettiin Orffit.

Kotisivuillaan jäsenet esittelevät itsensä varsin persoonallisesti.

”Hannu on rummuttaja. Koputtelee kaikkea mistä ääni lähtee. Keikalla hän soittaa puulaatikkorumpuja (bassorumpucajon + virvelicajon), hiekkasankoa ja nyckelpulkkaa. Lisäksi hän saattaa innostua soittamaan kitaralla tangoa tahi kanteleella kalavaletta!”

”Kimmo on kitaransoiton Peppi Pitkätossu ja Asterix. Rohkea ja pippurinen; ei niin vaikeaa sooloa olekaan, mitä hän ei yrittäisi. Yrittämisestä saa tässä orkesterissa muutenkin papukaijamerkin! Kimmo tekee myös mandoliinilla mitä mandoliini haluaa.”

”Matti on puhaltaja. Hän saa soimaan ainakin saksofonin, tinapillin ja huuliharpun. Hän osaa myös puhkuttaa haitaria ja tehdä vaativia temppuja. Laulajana hän pärjäisi vaikka rakennushommissa – ääni on kakkosnelosen ja kukkatapetin välimaastossa!”

40Orffit 6

Peppi Kakko on Orffit-fani. Nuorempi Myy Kakko ihmetteli meininkiä.

 

40Orffit 3

Lapset jammasivat innoissaan musiikin tahdissa.

40Orffit 5

Anu ja Asko Kontio sekä lapset Arto ja Aino tulivat kuuntelemaan Orffeja, vaikka yhtye ei ollutkaan ennestään kovin tuttu.

40Orffit 4

Kana kaappasi Joona Ratilaisen kainaloonsa ennen konserttia Hirvialhon pihalla.

40Orffit 1

 

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?