Perhepartiota Akaassa

Ensimmäinen perhepartiokokoontuminen pidettiin Leijonalaavulla 20. syyskuuta. Mukana oli yhdeksän aikuista ja yhdeksän eri-ikäistä lasta.
Ensimmäinen perhepartiokokoontuminen pidettiin Leijonalaavulla 20. syyskuuta. Mukana oli yhdeksän aikuista ja yhdeksän eri-ikäistä lasta.

Toijalan Eräveikot ry:ssä aloitetaan perhepartiotoiminta. Perhepartio on partiomaista toimintaa alle kouluikäisille lapsille yhdessä huoltajiensa kanssa. Tarkoituksena on mahdollistaa yhteinen mukava harrastus koko perheelle ja tutustua muihin samanhenkisiin perheisiin. Perhepartion kautta on myös mahdollisuus tutustua lippukuntaan ja aloittaa partioharrastus uudelleen tai tutustua partiotoimintaan.

Ensimmäinen perhepartio kokoontuminen pidettiin Leijonalaavulla 20. syyskuuta. Mukana oli yhdeksän aikuista ja yhdeksän eri-ikäistä lasta.

Retkellä oli myös Päivi Koskinen ja hänen 11 kuukauden ikäinen poikansa Matias. Koskinen lähti retkelle mukaan, koska ulkoilu ja luonnossa liikkuminen on hänelle itselleen tärkeää. Hän haluaa tutustuttaa Matiaksen myös pienestä lähtien metsässä liikkumiseen.

– Porukassa ja lähialueella on helppo aloittaa retkeily, Koskinen kertoo tunnelmistaan.

Retki pienen lapsen kanssa onnistui hyvin.

– Näin pieni viihtyy missä vaan, kunhan on uutta katseltavaa ja risuja maisteltavaksi. Oli kivaa, että seurana oli Matiaksen ikätovereita ja muita pieniä lapsia. Uni tuli kun päästiin kotiin.

Päivi Koskisella on itsellään partiotaustaa, ja retkeilyä hän on harrastanut muutenkin, mutta Matiakselle metsäretki oli ensimmäinen.

Perhepartion toimintaan pääsee mukaan tulemalla nettisivuilla (www.toer.org) ja facebookissa ilmoitettuihin tapaamisiin. Facebookissa kannattaa liittyvä ryhmään ToEr-Perhepartio, jossa julkaistaan kuukausittaiset tapahtumat.

Kuukausittaiset kokoontumiset Akaan alueella suuntautuvat retkeilyyn ja yhdessä tekemiseen. Yhteyttä voi ottaa myös sähköpostilla toer.perhepartio@gmail.com.

Seuraava sovittu retki on 25. lokakuuta Arajärvelle.

 

Kirsi Lindfors