Leijona Futsal hyökkää taas mitaliunelman kimppuun

Kun syysillat pimenevät ja päivät viilenevät, Toijalan Monitoimihallin käyttöaste kasvaa. Salin valtaavat tuttuun tapaan muiden sisälajien ohjella myös futsalin pelaajat. Jo viidennen kautensa Suomen pääsarjassa futsal-liigassa aloittavan Leijona Futsalin osalta syksy tarkoittaa entistä kovempaa panostusta seuran junioritoimintaan sekä liigajoukkueen menestykseen.

Leijona Futsal lähtee tulevaan kauteen viiden joukkueen voimin. Lippulaivana toimii tietysti jo viidennen kauden Suomen Futsal-Liigassa aloittava ykkösjoukkue, mutta toimintaa on myös muilla tasoilla. Viime kauden tapaan muut aikuisjoukkueet pelaavat Tampereen piirin kakkos- ja nelosdivareissa. Junioripuolelle saadaan kokonaan uusi joukkue, kun A-juniorit aloittaa toimintansa jo viime talvelta tuttujen B-junioreiden ohessa. Näin paikkakunnan nuorille pelureillekin annetaan entistä laajemmin mahdollisuuksia harrastaa futsalia oman tason mukaisesti.

: Uudet ulkomaalaiset Jovan Stankovic ja Drazen Arvaji juonimassa vapaapotkua.
: Uudet ulkomaalaiset Jovan Stankovic ja Drazen Arvaji juonimassa vapaapotkua. Kuva: Juha Vedenpää.

Edustusjoukkueen pelaajarunko on elänyt melko paljon viime kaudesta. Päävalmentajana pelaamisen ohella toimiva Nenad Veljkovic jatkaa työssään myös tulevana talvena. Hän toi mukanaan Serbiasta kaksi uutta ulkomaalaisvahvistusta, Drazen Arvajin ja Jovan Stankovicin. Lisäksi Leijoniin liittyi Sääksjärven Loiskeesta nuoret Ukko Rimmi ja Yasar Elbeller. Toisesta liigaseurasta Hyvinkään PS Villasta puolestaan saapuivat Miikka Hurme ja Tomi Kohonen. Veskaripuolella uutena miehenä häärii paluun joukkueeseen tehnyt Jukka Saari. Toki joukkueen runko tulee edelleen Akaasta, tuttuja nimiä ovat esimerkiksi kapteenikolmikko Jukka-Pekka Jyrämö, Jirka Järvi ja Juho Laine, sekä Urjalan lahja Leijonille, Henri Ojala.

Treenipelit pakettiin lauantaina

Koko kesän rajusti töitä tehnyt joukkue pääsi syyskuun alusta lähtien harjoittelemaan täysipainoisesti yhdessä, kun valmentaja Veljkovic ja muut ulkomaalaisvahvistukset saapuivat Akaaseen. Sen jälkeen joukkue on ollut tuttu näky Monarilla, urheilukentällä ja kuntosalilla. Veljkovic onkin nauttinut olostaan Akaassa.

Nenad Veljkovic ohjeistaa Leijona-pelureita tulevallakin kaudella.
Nenad Veljkovic ohjeistaa Leijona-pelureita tulevallakin kaudella.

– On mahtavaa olla taas takaisin Suomessa pitkän kesän jälkeen. Viihdyin täällä jo viime kaudella ja nyt viihdyn entistäkin paremmin. Tavoitteena on ehdottomasti olla kovempi nippu kuin viime kaudella. Meillä on nälkäisiä, potentiaalisia uusia pelaajia ja en näe mitään syytä sille miksei tulevasta kaudesta tulisi seuran historian paras kausi jälleen kerran, Veljkovic kertoo.

Leijonien treenikauden viimeinen harjoituspeli pelataan lauantaina Monarilla. Vastaan asettuu ykkösen kärkiseuroihin kuuluva FC Rauma. Ottelu alkaa klo 13 ja se onkin mainio mahdollisuus lähteä paikanpäälle katsomaan uudistunutta liigajoukkuetta.

Juha Vedenpää

 

Viime viikonloppuna joukkue pelasi harjoitusotteluita Tampereella.
Viime viikonloppuna joukkue pelasi harjoitusotteluita Tampereella.