Akaa-Volleylle erävoitto ottelussa Rantaperkiön Iskun liigajoukkuetta vastaan

Liberon paitaan puettu Jere Aalto puolusti liigajoukkueen hyökkäyksiä varmoin ottein. Kuva Harri Mattila.

Akaa-Volleyn kenraaliharjoitus ennen kauden alkua Rantaperkiön Iskun liigajoukkuetta vastaan oli mielenkiintoista katsottavaa. Parin päivän varotusajalla paikalle saapunut reilu 60-päinen kotiyleisö totesi perjantai-iltana Monarilla, että Akaan ylpeys on tikissä kauden alla. Ottelu pelattiin Akaa-Volleyn harjoitusvuoron mittaisena ja siksi ehdittiin pelata vain kolme erää. Ottelu päättyi Iskun hyväksi 2-1.  Isku vei ensimmäisen erän lukemin 27-29, Akaa-Volley toisen 25-22 ja Isku kolmannen 25-21.

Iskun syömähampaat puuttuivat

Heti ensimmäisestä pallosta alkaen oli selvää, että oman pelin kulkiessa hyvällä rutiinitasolla Akaan miehistö pystyi haastamaan liigajoukkuetta varsin tasapäisesti. Iskun puolustukseksi toki on sanottava, että heiltä puuttui kaksi syömähammasta: keskitorjuja Sauli Sinkkonen ja hakkuri Samuli Kaislasalo.

Ensimmäisessä erässä Isku karkasi varmemmalla peruspelillä jo 4-10-johtoon, mutta kotijoukkue terävöitti otettaan pallo pallolta ja kavensi eroa piste kerrallaan. Alussa takellelleet kotijoukkueen hypärit alkoivat kulkea ja jatkopalloja puolustettiin peliin kovalla prosentilla.

Tilanteeseen tasan 14 päästiin Joni Mikkosen kahden ässän sävyttämällä syöttövuorolla. Jere Aalto pelasi liberona muutaman loistopuolustuksen. Passari Ossi Heino pyöritti peliä mallikkaasti ja monipuolisesti. Yleispelaaja Markus Kauppinen ja keskitorjujat Panu Pitkänen ja JukkaPekka Tuikka olivat hyvällä hyökkäyspäällä. Kaikki uudet miehet saivat ensiesiintymisestä Monarin kotisalissa selvät plusmerkit plakkariinsa.

Isku oli ensimmäisen kerran eräpallossa tilanteessa 22-24, mutta Akaa-Volley tuli tasoihin ja pääsi myös kerran kokeilemaan erävoittoa. Isku kuitenkin nousi sillasta ja näin lukemin 27-29 erä meni iskulle.

Adjete Agnithey omissa korkeuksissaan

Toiseen erään molemmat joukkueet vaihtoivat kokoonpanoja ja harjoitusottelun hengen mukaisesti ajettiin koko rosterille pelituntumaa.

Adjete Agnithey ja Rami Rekomaa tulivat Akaan keskipelaajiksi, Hasse Mattila passaamaan ja Kauppisen tilalle yleispelaajaksi Matti Ollikainen. Liberoksi Jere Aallon tilalle tuli Saku Sinkkonen ja hakkuriksi Arttu Löfgren.

Erän ensimmäisissä palloissa torjuntavoiman lisääntymisen huomasi Adjeten Agnitheyn sisääntulosta. Mies oli edelleen tutusti täysin omissa korkeuksissaan. Vanha konkari Ollikainen hassutti Iskun nuoriso-osastoa verkolla muutamaan kertaan ja oli puolustuspäässä takuuvarma yhdessä Saku Sinkkosen kanssa.

Tilanteesta 16-16 Akaa-Volley nyppäsi 19-16-johdon, mutta Isku tasoitti vielä 19-19. Siitä Akaa-Volley sai kuitenkin pallon pois ja saadessaan syötön, sai kotijoukkue rotaationsa siihen kohtaan, että Adjete Agnithey oli verkkopelaajana. Tästäpä ei sitten enää kotijoukkueella ollutkaan hätää vaan toinen erä kirjattiin Akaaseen lukemin 25-22.

Diiiimaaaa Borichev!

Kolmannen erän alkuun Akaa-Volley karkasi 5-0-johtoon ja alkuerän hahmo oli Dima Borichev, joka hyökkäsi palloa sellaisilla tehoilla ja voimalla, että valmennuskaksikko Lauri TihinenRisto Lahti alkoivat hykerrellä vaihtopenkillä.

Iskun peli oli enemmän kuin sekaisin ja pelaajat sinkoilivat ympäri kenttää. Jopa takuuvarman liberon Aleksi Mutkan vastaanotto alkoi horjua.

Ilahduttavaa oli nähdä, kun kotijoukkue hyökkäsi laajalla rintamalla ja useasti jopa iskun torjunnan yli. Kotijoukkue vei peliä aina lukemiin 17-11 asti, mutta sitten alkoivat selät suoristua. Liigaa kolunnut Isku huomasi tilaisuuden tulleen ja kuittasi erän lukemin 25-21.

Ottelun jälkeen tunnelmat olivat kaksijakoiset. Kaikki huomasivat, miten kotijoukkue hallitsi peliä liigaporukkaa vastaan puolitoista erää, mutta samaan hengenvetoon oli helppo yhtyä myös Akaan kapteenin Joni Mikkosen purkaukseen pelin jälkeen.

– Olkoon vaan kuinka harjoituspeli tahansa, mutta ei erän loppua voi hävitä 14-4 ikinä, kommentoi Mikkonen ja äänen sävy ei ollut ihan rauhallisimmasta päästä.

Sarja käyntiin tuplaviikonlopulla

Lauantaina 3.10. pyörähtävät sarjapelit käyntiin. Akaa-Volley matkustaa vieraspeliin Seinäjoelle JymyKuutosia vastaan ja sunnuntaina 4.10. kello 17.00 isketään kotiavaus Monarilla. Sunnuntain peliin vastustajaksi saapuu rakas pohjoinen rajanaapuri Lempäälän Kisa, joka on myös vahvistunut hurjasti viime kaudesta.

Akaa-Volleyn paketti alkaa siis olla viikko ennen sarjakauden alkua kasassa. Monta vuotta joukkueen kauden alkuja seuranneena voin rehellisesti sanoa, että nyt näyttää paremmalta, kuin koskaan ennen. Toivotaan, että terveystilanne säilyy hyvänä läpi kauden ja vakavilta takaiskuilta sillä saralla vältytään. Varmasti myös loppuun asti pelaaminen saadaan korvien väliin iskostettua ennen tulevaa viikonloppua.