Työttömyys on vähentynyt Akaassa

Pirkanmaan ELY-keskuksen julkaiseman elokuun työllisyyskatsauksen mukaan työttömyys Akaassa on vähentynyt.

Heinäkuun lopussa Akaassa oli 1226 työtöntä, kun elokuun lopussa heitä oli 1104, työttömyysaste laski 15,2 prosentista 13,7 prosenttiin. Yli vuoden työttöminä olleiden määrä väheni heinäkuun lopun 331:stä elokuun lopun 322:een.

Työttömyys ei noussut missään ikäryhmässä

Työttömyys laski myös lähes kaikissa tarkastelluissa ikäryhmissä, ainoastaan alle 20-vuotiaiden työttömien määrä pysyi heinä- ja elokuussa samana, eli 50:ssä. Alle 25-vuotiaiden työttömien määrä laski heinäkuun lopun tilanteesta 17:llä ja yli 50-vuotiaiden 35:llä.

Avoimia työpaikkoja heinäkuun lopussa Akaassa oli 24 ja elokuun lopussa 18.

Urjalan työttömyysaste oli elokuussa 14,0 prosenttia,  Valkeakosken 12,9 prosenttia ja Etelä-Pirkanmaan seutukunnan 13,3 prosenttia. Pirkanmaan työttömyysaste oli 14,9 prosenttia ja koko maan 13,2. Pirkanmaan työttömyys on tällä hetkellä samalla tasolla kuin elokuussa 1997.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?