Tennisharrastajien määrä kasvaa Akaassa

Naisten finalistit Anne Mäkinen (vasemmalla) ja Kati Männistö ottelun jälkeen.
Naisten finaalissa Anne Mäkinen (vas.) voitti Kati Männistön. Kuva: Rauno Mäkinen

Tenniksen harrastaminen Akaassa on ollut aktiivista huolimatta koleasta ja sateisesta alkukesästä. Ellilän massakenttä tykkäsi alkukesän sateista ja oli näin ollen oivallisessa pelikunnossa läpi kesän. Kentällä oli pelaajia lähes päivittäin, joten käyttöaste tuplaantui edelliseen kesään verrattuna. Kenttää pidetään auki mahdollisimman pitkälle syksyyn, joten vielä ehtii pelaamaan.

Toijalan tenniksen edustusjoukkue pelasi kesällä miesten 4-divisionaa sijoittuen tasaisessa lohkossaan sijalle viisi. Edustusjoukkueessa kesäkaudella pelasivat Jussi Ylönen, Jari Rantanen, Esa Mervelä ja Jarkko Syrjälä.

Sekanelinpelissä eniten osallistujia

Onnistunut tenniskesä kruunattiin elokuun viimeisenä viikonloppuna käytyihin Akaan tennismestaruuskilpailuihin. Kilpailuihin ilmoittautui ennätysmäärä pelaajia, joten pelit piti aloittaa jo torstai-iltana. Kilpailuissa pelattiin viidessä sarjassa, ja otteluita viikonlopun aikana kertyi yhteensä 21.

Miesten nelinpelin finaalissa kohtasivat TT:n nelinpelipari Jussi Ylönen/Jari Rantanen ja Viialan nelinpelipari Pekka Kärkkäinen/Markus Mantere. Kärkkäinen ja Mantere voittivat ottelun hyvällä järkevällä pelillä luvuin 4–6, 6–2, (10–8).

Sekanelinpelissä, jossa pelataan nais–mies-pareilla, oli kilpailuiden paras osanotto. Sarjaan osallistui kaikkiaan seitsemän paria. Finaalissa kohtasivat Valkeakosken Leila Etu-Aho/Mikko Järvinen ja Kati Männistö/Pekka Kärkkäinen. Männistö ja Kärkkäinen olivat hyvätasoisessa finaalissa vahvempia numeroin 6–2, 6–1. Sekanelinpelin pronssimitalit voittivat viialalaiset Elina Rantanen ja Jari Rantanen.

Miesten B sarjassa viimevuotisen mestaruutensa uusi pirkkalalainen Jarkko Syrjälä. Hopealle sijoittui Matti Lipsanen Toijalasta ja pronssimitali luovutettiin 2013 mestarille Rauno Mäkiselle.

Vuoden 2016 tennismestaruuskisoihin kaavaillaan myös aloittelijasarjaa, jolla tavoitellaan ensikertaa kilpatennistä kokeilevia mukaan Akaan mestaruuskilpailuihin.

Jussi Ylönen vei A-sarjan mestaruuden

Naisten sarjassa pelattiin hyvätasoisia tasaisia otteluita. Tiensä finaaliin raivasivat toijalalainen Anne Mäkinen ja helsinkiläinen Kati Männistö. Rouvat kohtasivat edellisen kerran elokuun puolessavälissä Valkeakosken mestaruuskisojen finaalissa, jossa Männistö vei entisellä kotikentällään niukasti pidemmän korren. Nyt kisailtiin Mäkisen kotikentällä, ja hän taistelikin tiukasta ottelussa voiton numeroin 3–6, 6–4, (10–7). Naisten sarjan pronssi luovutettiin valkeakoskelaiselle Leila Etu-Aholle.

Miesten A-sarjan finaaliin tiensä raivasivat TT:n edustuspelaajat Jussi Ylönen ja Jari Rantanen. Ensimmäinen erä pelattiin tasatahtia. Rantasen onnistui murtaa Ylösen syöttö erän lopussa aktiivisella hyökkäyspelillä, ja erä meni Rantaselle 6–4.

Jussi Ylönen (oik.) vastaanotti miesten A-sarjan mestarin kiertopalkinnon Jari Rantaselta Ellilän Kievarissa järjestelyillä mitalikahveilla.
Jussi Ylönen (oik.) vastaanotti miesten A-sarjan mestarin kiertopalkinnon Jari Rantaselta Ellilän Kievarissa järjestelyillä mitalikahveilla. Kuva: Rauno Mäkinen

Toinen erä mentiinkin sitten täysin Jussi Ylösen komennossa, ja hän voitti erän puhtaasti 6–0. Kolmas erä pelattiin turnauksen sääntöjen mukaisesti ottelu tie breakina. Siinä Ylönen oli askeleen edellä, ja voitti A-sarjan mestaruuden numeroin 4–6, 6–0, (11–9). Miesten pronssimitali luovutettiin espoolaiselle Ilkka Latviolle.